Akupressur för diabetes

Spik har upptäckts som ett sätt att kontrollera diabetes. Det åstadkommes genom vissa tryckpunkter på kroppen. I vissa fall har det noterats hur symptom på diabetes har förbättrats eller botats helt. I gamla kinesiska medicinska filosofier såsom akupressur, tror negativitet i hälsa beror på ett avbrott i "chi" eller positiva energiflödet. När chi är återställd genom akupressur, förbättras och optimal hälsa kan uppnås.

Typer av Diabetes

Typ 1-diabetes kräver insulin eller medicin för att reglera blodsockernivån. Typ 2-diabetes, som ofta kallas åldersdiabetes, kan vara ett resultat av stress, bristande motion, dålig kost och överskott viktökning.
Symptom av båda typerna av diabetes kan förvärras av stress. Stress i sin tur kan reduceras genom akupressur, som kan lindra symptomen på diabetes.

Akupunktur och stress

Massage Magazine diskuterade en studie vid New Mexico State University School of Social Work, som fokuserade på sambandet mellan stress och diabetes inom en grupp av mexikanska amerikaner kämpar med diabetes. I studien analyserades huruvida sänkta stressnivåer skulle hjälpa deltagarnas fall av diabetes. Under en 6-veckors period, skulle deltagarna gå en gång i veckan i en "15 minuters stressen", som bestod av en kombination av akupressur på olika punkter i kroppen och andningsövningar.

Minskad stress innebär minskad blodsocker

Vid slutet av studien, noterade många patienter deras blodsocker hade minskat, liksom deras ångest nivåer, arbetsrelaterad stress och ilska (se Resurser).

Hälsosam livsstil

Dr Mark Brinson, doktor i orientalisk medicin, tror diabetes kan hanteras med en rutin av motion, kost (bestående av en bra kost schema balanserad med proteiner, kolhydrater och minimala enkla sockerarter) och akupressur.

Akupressur tips

Enligt Dr Brinson, finns det tre akupressurpunkter som hjälper hantera diabetes symptom. Den första punkten, som kallas Chihi är strax under naveln och hjälper kroppen att bättre metabolisera mat. Mage 36 och mjälte 6 är två punkter som hjälper matsmältningen. Magen 36 är något under knäet och mjälte 6 är ovanför ankeln.
Dr Brinson attribut dessa akupressur punkter, som arbetar i samklang med rätt kost och motion, som ett sätt att i slutändan förbättra metabolism och insulinnivåer.