Agressie & Bipolaire

Agressie & Bipolaire

Agressie een gemeenschappelijk symptoom van bipolaire stoornis, ook wel manische depressie. Het is echter ook een gemeenschappelijke symptoom van andere vormen van psychische aandoeningen zoals Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), dus is het belangrijk dat de patiënt een juiste diagnose zodat hij effectieve behandeling krijgen. Niet iedereen met een bipolaire stoornis zal agressief naar zichzelf of anderen.

Bedrag

Gehospitaliseerde patiënten met een bipolaire stoornis zijn vaak in een manische of depressieve cyclus. Meestal is de in de manische toestand die agressiever anderen, zoals het ziekenhuispersoneel. Bij patiënten ouder dan 15, die lijden aan een bipolaire stoornis, met name bipolaire type I, zijn de meest agressieve, volgens psycholoog Klara Latalova.

Soorten

Bipolaire patiënten kan verbaal of fysiek agressief worden. Ze kunnen plotseling zweren, belachelijk of dreigen anderen. Zij kunnen ook voorwerpen gooien naar anderen of rechtstreeks aan te vallen andere mensen met hun handen. Bijvoorbeeld, de Britse komiek en schrijver Stephen Fry een keer, tijdens een manische fase als een tiener, sloeg een verpleegkundige, alleen maar omdat ze vertelde hem om zijn veters vast, volgens zijn documentaire "Stephen Fry:. Het geheime leven van een manisch-depressieve" Tijdens de depressieve fase, kan bipolaire patiënten agressie te zetten in de richting van zichzelf en probeert zelfmoord te plegen.

Oorzaken

Elke bipolaire patiënt agressief wordt om verschillende redenen. Tijdens manie, heeft de patiënt snelle gedachten, bizarre dromen en overvloedige energie. Dit kan de normale denkproces en remmingen verstoren. Patiënten in de manische fase zullen ook hun remmingen verliezen aan het nemen van drugs, geld en geniet van gevaarlijke seks. Tijdens manie kan een patiënt ervan overtuigd zijn dat ze voelt prima en hoeft niet naar de dokter en kan boos worden als iemand suggereert dat ze moeten.

Speculatie

Het is niet bekend wat de oorzaak van een bipolaire stoornis, hoewel het in de familie. Schizofrenie kan ook in de familie en een aantal schizofrene patiënten kunnen boos of agressief worden. De genen moment gedacht om de oorzaak van een bipolaire te zijn gebieden op chromosoom 6 en 450. Maar zelfs het bezit van de variant voor bipolaire of schizofrenie is geen garantie voor een persoon zal het te ontwikkelen, maar betekent wel dat hij meer vatbaar voor het ontwikkelen dan anderen zullen zijn .

Behandeling

Bipolaire stoornis is niet te genezen, hoewel sommige patiënten in remissie gaan. Sommige patiënten zullen doorlopen manie en depressie maar een paar keer in hun leven, terwijl anderen voortdurend in cycli. Bipolaire stoornis als geheel behandeld met geneesmiddelen zoals lithium en cognitieve gedragstherapie. Patiënten kunnen leren om onderscheid te maken tussen de realiteit en hoe hun symptomen kunnen worden verstorende hun denken. Patiënten gaande antidepressiva moeten nauwlettend worden gevolgd, zodat ze niet in antidepressivum geïnduceerde manie, waaronder eventueel steeds agressiever gaan doen. De manie is een slechte reactie op een antidepressivum en zal verdwijnen zodra de patiënt wordt genomen van de medicijnen af.