Agaricus muscarius Side-Effects

Agaricus muscarius Side-Effects

Agaricus muscarius, algemeen bekend als Vliegenzwam en ook wel Amanita muscaria, is een variëteit van de paddestoel met psychoactieve eigenschappen. Deze schimmel heeft een geschiedenis van gebruik als een geestverruimend middel (natuurlijke drug) door de volkeren van Siberië. Vandaag de dag wordt het gebruikt in homeopathische geneeskunde, evenals recreatief. Vliegenzwam, heeft echter een aantal onaangename bijwerkingen.

Geneesmiddelen gebruiken

Vliegenzwam wordt vaak geconsumeerd in homeopathische geneeskunde. Homeopathie is een praktijk die effecten van een geneesmiddel gebruikt als zijn aanwijzingen ook. In termen van de leek, de manier waarop een gezonde persoon handelt of voelt op het geneesmiddel is geregistreerd, en de drug is toegewezen aan patiënten die handelen of voelen op die manier in ongewijzigde staat. In de homeopathische geneeskunde wordt Vliegenzwam toegewezen aan patiënten met extreem delirium, duizeligheid, onwillekeurige spiertrekkingen, buikpijn, koude sensaties, convulsies en een aantal andere symptomen.

Recreatieve Effecten

Agaricus muscarius wordt af en toe gebruikt als recreatieve drug, met name in het Verenigd Koninkrijk en Litouwen. In dit opzicht werkt als een hallucinogeen, produceert effecten zoals euforie, relaxatie, stemmingswisselingen en visuele en auditieve vervormingen. Daarnaast produceert zware intoxicatie soortgelijke alcohol. Maar de effecten zijn niet consistent, en kan variëren van persoon tot persoon.

Side-Effects

Agaricus muscarius heeft een aantal bijwerkingen die variëren in aantal en de ernst afhankelijk van de dosis. De meest voorkomende onder hen zijn misselijkheid, sufheid, spiertrekkingen, lage bloeddruk, transpiratie en overmatige speekselvloed, verwarring en ataxie. Deze effecten kunnen ook variëren, afhankelijk van de omgeving en de instelling van de Agaricus muscarius gebruiker.

Overdosering Effecten

Als er te veel Vliegenzwam wordt verbruikt, kan dit leiden tot ernstige vergiftiging, die een geheel nieuwe reeks van onaangename effecten draagt. Ernstige vergiftiging gaat meestal gepaard met extreme delirium, woede, verwarring, sterke hallucinaties en prikkelbaarheid. Daarnaast kan aanvallen of coma het gevolg zijn van een overdosis.

Vliegenzwam als Voedsel

Vliegenzwam is niet alleen verbruikt voor de psychoactieve effecten. Het is ook gegeten in sommige culturen na ontgift door koken. Het is vooral geconsumeerd door Russische kolonisten in Siberië, en enkele groepen van de koloniale Amerikanen.