After Effects van IMR Straling Behandeling voor prostaatkanker

IMR bestraling is "intens bewerkt bestraling" en wordt meestal afgekort als IMRT. IMRT wordt vaak gebruikt bij de behandeling van prostaatkanker. Aangenomen wordt dat hoe hoger de dosis van straling aan een patiënt voor deze behandeling, hoe groter de kans de patiënt moet veroveren prostaatkanker. Zoals met elk type van medische behandeling, bestaat de mogelijkheid van negatieve effecten na.

Potentiële

Onderzoeksresultaten van de American Society for Therapeutische Radiologie en Oncologie hebben aangetoond dat mannen gaan met minder langdurige gastro-intestinale bijwerkingen veroorzaakt door IMRT dan met 3D-CRT (driedimensionale / conforme straling) therapie voor de behandeling van prostaatkanker.

Resultaat op lange termijn

Studies uitgevoerd door het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center hebben aangetoond dat mannen die prostaatkanker hadden en werden behandeld met hig- dosering IMRT behandeling bleef gezond en levend (te zien absoluut geen resten van prostaatkanker ziekte) na een follow-up periode van ongeveer acht jaar. Deze mannen waren ziektevrije en niet ontwikkelen elk type secundaire kankers als gevolg van de initiële prostaatkanker.

Overwegingen

Onderzoek van het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York heeft aangetoond dat hoe hoger de stralingsdosis toegediend aan patiënten prostaatkanker via IMRT, hoe lager de kans ze te maken met de langdurige nawerking van urine problemen.

Vaak voorkomende bijwerkingen

De traditionele voorkomende bijwerkingen en nawerking van IMRT zijn vergelijkbaar met de traditionele bestralingstherapie. Deze mogelijke gevolgen zijn vermoeidheid, gevoel van smaak veranderen, verlies van eetlust, haaruitval in de hoofdhuid, misselijkheid, braken (in mindere mate) en vochtophoping achter de oren.

Waarschuwing

De meest ernstige mogelijke lange-termijn na effect geassocieerd met IMRT en andere straling therapieën is een langzame daling van de verschillende hersenfuncties. Veel mensen denken dat dit als een geheugen probleem wanneer het begint te komen op. Het gebied van de hersenen dat werd bestraald en de stralingsdosis zowel invloed dit na-effect.