After Effects van brachytherapie Pelvic Straling

Brachytherapie is een vorm van inwendige bestraling waarbij een inrichting in het lichaam geplaatst om kanker te behandelen. Het verschaffen van een hogere dosis geïoniseerde energie dan andere vormen van bestraling, worden pellets, linten of draden geleid bij of in het kankerweefsel om de ziekte te bestrijden. En terwijl interne bekken bestraling veel voordelen kan hebben bij de behandeling van kanker, is het niet zonder bijwerkingen.

Soorten

Brachytherapie wordt vaak gebruikt bij de behandeling van zowel baarmoederhalskanker en prostaatkanker in het bekkengebied. Met kanker van de baarmoederhals, kan inwendige bestraling worden gebruikt in elk stadium van de ziekte met positieve effecten. Maar prostaatkanker alleen reageert op deze vorm van behandeling in de eerdere stadia, zoals I en II.

Voordelen

In elke vorm van kanker, de duidelijkste voordeel is stralingsschade veroorzaakt de kankercellen. Het verandert in wezen hun DNA, belemmeren de snelle divisie en het veroorzaken van de dood van deze abnormale cellen. Voor beide kankers, kan zelfs leiden tot remissie.

Significantie

In baarmoederhalskanker, kan brachytherapie ook de weg geëffend voor de andere takken van de behandeling door het krimpen van de kwaadaardige tumor, zodat het gemakkelijker en doeltreffender kunnen worden behandeld met externe bestraling (gerichte geïoniseerde energie) en / of chemotherapie (anti-kanker medicijnen). Interne straling kan kankercellen in baarmoederhalskanker gevoeliger voor chemo drugs maken. Bij prostaatkanker, kan hetzelfde niet gezegd worden.

Effecten van cervicale Straling

Met baarmoederhalskanker, de meeste bijwerkingen van interne bekken straling centrum op spijsvertering problemen, urinaire problemen en seks. Het is niet ongewoon om misselijkheid, maagklachten, braken, diarree, vaginale droogheid en incontinentie lijden tijdens behandeling.

Effecten van Prostaat Straling

Met prostaatkanker, inwendige bestraling veroorzaakt vaak problemen met de stoelgang, plassen en seks. Veel mannen gaan door brachytherapie ervaring diarree, rectale pijn, vaak plassen, incontinentie en soms erectiestoornissen.

Soms voorkomende bijwerkingen

Hoewel niet zo gewoon als andere bijwerkingen, kunnen interne bekken straling vernauwing van de vagina, het verkorten van de vaginale holte, vroegtijdige menopauze en het verlies van botdichtheid bij patiënten met baarmoederhalskanker veroorzaken. Inwendige bestraling van de prostaat kan urethrale strictuur veroorzaken (plasbuis gesloten).