Afgeweken septum Recovery

Afgeweken septum Recovery

Ongeveer 80 procent van mensen een afwijkend septum, waardoor het weefsel dat de neusgaten scheidt is krom, waardoor de neusgaten oneven aantallen, volgens de Mayo Clinic. In de meeste gevallen een afgeweken septum veroorzaakt geen echte klachten, maar zelden complicaties en behandeling vereisen.

Behandeling

Een van de meest voorkomende behandelingen voor een afwijkend septum is septoplasty, een chirurgische procedure waarbij een chirurg herpositioneert het septum, waardoor neusgaten van gelijke grootte.

Time Frame

Een septoplasty duurt meestal een tot 1 1/2 uur, en artsen voeren vaak de procedure op een poliklinische basis, meldt de American Academy of Otolaryngology. Normaal gesproken, patiƫnten zijn vrij om naar huis terug te keren ongeveer drie tot vier uur na de procedure, verklaart de Amerikaanse Rhinologic Society.

Functies

Tijdens de procedure, uw arts pakt je neusgaten met spalken en katoen om uw septum ondersteunen. Ongeveer twee tot vijf dagen na de septoplasty, zult u uw arts te bezoeken om de spalken en katoen verwijderd hebben, beweert de Mayo Clinic.

Risico's

Je neus kan anders na een septoplasty lijken te wijten aan de herpositionering van uw septum. Andere risico's die samenhangen met de procedure onder meer de vorming van een gat of een perforatie in je septum, blijvende gevoelloosheid op het puntje van je neus, overmatig bloeden, infectie, of het verlies van reuk, waarschuwt de Amerikaanse Rhinologic Society.

Zelfzorg

Gedurende de eerste paar dagen na septoplasty, vermijd zware inspanning, oefening en snuiten, suggereert de Mayo Clinic. Vermijd trekken kleding over je hoofd tijdens het herstelproces.