Advair Gevaren

Advair Diskus is de merknaam voor een inhalatie medicatie voorgeschreven om astma en chronische obstructieve longziekte (COPD) te behandelen. Advair bevat een combinatie van de steroïde fluticason en de luchtwegverwijder salmeterol. Diverse bijwerkingen mogelijk, wat gevaarlijk.

Black Box Warning

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is een black-box waarschuwing op Advair etikettering, omdat in zeldzame gevallen, salmeterol, die wordt gebruikt in Advair, kan verergeren ademhalingsproblemen geassocieerd met astma, wat resulteert in de dood.

Infecties

Mensen die Advair kan kwetsbaarder voor infecties, omdat de steroïden verlaagt immuniteit. Deze patiënten moeten iedereen met besmettelijke ziekten zoals mazelen of waterpokken te voorkomen. Sommige patiënten hebben een lagere luchtweginfecties, zoals longontsteking ontwikkeld, terwijl het gebruik van Advair.

Cardiovasculaire bezorgdheid

Advair kan een stimulerend middel om het hart te zijn, waardoor een onregelmatige of snelle hartslag of hartkloppingen. Advair kan ook de bloeddruk verhogen. Mensen met hart-en vaatziekten of hoge bloeddruk kan niet in staat zijn om Advair gebruiken.

Oogaandoeningen

Sommige patiënten hebben gemeld glaucoom en cataract na gebruik van fluticason, die wordt gebruikt in Advair lange termijn.

Botmineraaldichtheid

Langdurig gebruik van geïnhaleerde corticosteroïden zoals fluticason is ook geassocieerd met een daling in bot-mineraal dichtheid, wat kan resulteren in breuken.