Adjuvante behandeling voor Fase 3 Colon Cancer

Wanneer u lijdt aan een vorm van kanker, zijn uw opties voor de behandeling van darmkanker vaak gebaseerd op het stadium van de ziekte. Als de kanker vooruitgang, die behandelingsoptie do beperkter geworden, maar kan nog steeds effectief in het doden van de kankercellen zijn. Met stadium III colonkanker, het is heel gebruikelijk om te gaan door middel van een vorm van adjuvante therapie na de primaire vorm van behandeling.

Resectie

Vóór de adjuvante therapie, de meeste gevallen van stadium III coloncarcinoom een ​​chirurgische handeling die een resectie nodig. Wat deze operatie met zich meebrengt is de verwijdering van een ziek weefsel in de dikke darm. En afhankelijk van de ernst van de metastase, kan dat betekenen dat slechts een gedeelte van de colon is verwijderd of het gehele orgaan. Nadat de procedure is voltooid, de chirurg verbindt de resterende gezonde delen van het darmkanaal, waardoor een goede vertering kan plaatsvinden.

Echter, stadium III darmkanker vaak vindt andere organen aangetast door de ziekte, meestal naburige dit gedeelte van uw darmkanaal. Tijdens de procedure, kan uw arts om delen van zieke weefsel van andere organen te verwijderen in uw lichaam, zoals uw rectum, dunne darm of reproductieve klieren. Na de operatie, zal je dan verplaatsen naar de adjuvante gedeelte van uw behandeling.

Chemotherapie

Van alle adjuvante behandelingen voor darmkanker, chemotherapie is veruit de meest voorkomende. Het wordt gebruikt om het lichaam te ontdoen van de resterende kankercellen links of miste na chirurgische resectie of verwijdering van aangetast weefsel. Oxaliplatine is een van de standaard "anti-kanker" drugs die tegenwoordig worden gebruikt, maar uw arts kan in plaats daarvan kiezen voor fluorouracil, leucovorin of een combinatie van deze medicijnen gebruiken. Wat deze drugs is schade aan de genetische samenstelling van de abnormale cellen, zodat ze niet langer snel kunnen verdelen. Dit regelt de groei en veroorzaakt vaak de kankerweefsel te krimpen en sterven.

Radiation Therapy

Hoewel niet zo gebruikelijk als chemotherapie, bestralingstherapie is ook gebruikt als een vorm van adjuvant zorg na chirurgische resectie. Dit kan zijn in de vorm van uitwendige bestraling, waarbij geïoniseerde energie wordt gericht via aangetaste gebied te krimpen en dood overgebleven abnormale cellen of interne bestraling, waarbij een radioactieve inrichting geplaatst dichtbij (of zelfs binnen) dat weefsel gedacht bevatten kankercellen.

Biologische therapie

Afhankelijk van uw gezondheid, leeftijd, ernst van de ziekte en andere factoren, kan u in aanmerking komen om deel te nemen aan een klinische studie die wordt gebruikt als een vorm van adjuvante behandeling van kanker. Met darmkanker, zou in de vorm van biologische therapie, waarbij antilichamen of vaccins worden toegediend in wezen stimuleren uw immuunsysteem zodat het kan helpen om de dikke darm kanker te bestrijden.