ADHD: hyperactief-impulsieve type

Attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD), ook gewoon bekend als Attention Deficit Disorder (ADD) is een aandoening waarbij patiënten hebben problemen met concentratie en aandacht. Volgens WebMD, ADD komt vaker voor bij volwassenen, terwijl ADHD wordt meer gezien bij kinderen en adolescenten.

Subtypen van ADHD

De Diagnostic and Statistical Manual for Mental Disorders kent drie typen ADHD. ADHD hyperactief-impulsieve type is voorzien van symptomen zoals friemelen, tollen en problemen met het stilzitten of rustig te spelen. Kinderen met dit type ADHD kan ook overdreven praten zijn beurt of onderbreken anderen. Ze zijn ook gevoelig voor het hardlopen of klimmen op ongelegen tijden. De onoplettendheid component van dit type van ADHD manifesteert in het maken van slordige fouten, te worden afgeleid of vergeetachtig, het verliezen van iets en het negeren van de details.

Effecten op Volwassenen

Dit type van ADHD kan ernstige gevolgen hebben voor het werk en de productiviteit. Arme organisatorische vaardigheden, gebrek aan beheersing van woede en stemmingswisselingen invloed op zowel werk en prive-leven. Chronische verveling kan bijdragen aan job-hoppen in een poging om meer bevredigend werk te vinden.

Behandeling

De hyperactieve-impulsieve type ADHD reageert goed op stimulerende medicatie. Volgens de CDC, dit zijn de meest populaire vormen van medicatie voor ADHD en worden succesvol toegepast in maximaal 70 procent van de kinderen met ADHD. Nonstimulants werden goedgekeurd in 2003, hebben minder bijwerkingen, en duren tot 24 uur. Andere behandelingen kunnen bestaan ​​uit gedragstherapie en oudertraining.