ADHD Ergotherapie Interventies

ADHD Ergotherapie Interventies

Attention Deficit-Hyperactivity Disorder is een biochemische stoornis met gedrags-componenten. Als zodanig heeft het gebruik van ergotherapie interventies te beperken of te behandelen ADHD steeds populairder in het afgelopen decennium uitgegroeid. De praktijk wordt vaker gebruikt bij pediatrische patiënten, maar kan ook worden gebruikt bij volwassenen. De focus van ergotherapie voor ADHD is naar school en werk te verbeteren door het benadrukken van self-management technieken.

Sensorische Integratie

Sensorische integratie therapie biedt de patiënt met gereguleerde stimulatie van de vijf zintuigen. De bedoeling is om de patiënt te helpen bij het effectief organiseren en interpreteren van zintuiglijke informatie.

Zelfregulering Programs

Zelfregulering programma's zijn ontworpen om ADHD-patiënten te leren hoe ze hun alertheid te reguleren en focus om effectiever te concentreren op taken. Een van de meest populaire van deze programma's is ALERT, die is gericht op zowel kinderen als volwassenen (zie bronnen).

Sensorische Circuits en Diëten

Deze interventie betreft het zorgvuldig beheer van de zintuiglijke input (zintuiglijke dieet) en regulering van alertheid niveaus (zintuiglijke circuit) te herwinnen scherpstelling na pauzes (bijvoorbeeld na de lunch) en de concentratie te behouden gedurende de werkdag.

Sport

ADHD-patiënten worden aangemoedigd om deel te nemen aan fysieke activiteit, vooral van de georganiseerde sport. Hierdoor kan een afleiding van hyperactieve energie in een sociaal passend en heilzaam activiteit.