ADHD en Ritalin Treatment

ADHD en Ritalin Treatment

ADHD, dat is de afkorting voor Attention Deficit hyperactieve stoornis, is een vrij veel voorkomende gedragsproblemen aandoening die wordt gekenmerkt door impulsief gedrag, hyperactiviteit en onoplettendheid. Er zijn verschillende medicijnen voorgeschreven om ADHD patiënten vinden verlichting van de lastige symptomen. Ritalin is het meest voorgeschreven ADHD medicatie. Het is ook een van de meest controversiële medicijnen die momenteel op de markt. Terwijl Ritalin helpt verlichten ADHD gedrag, zijn er een aantal ernstige potentiële bijwerkingen geassocieerd met dit geneesmiddel.

Effecten

Ritalin is een merknaam van methylfenidaat, een niet-amfetamine stimulerend middel dat voor het eerst werd gebruikt op hyperactieve patiënten terug in 1956 Deze stimulerende medicatie heeft een paradoxaal kalmerend effect op ADHD individuen. Hoewel de onderzoekers nog niet zeker weet precies hoe Ritalin werkt, de meeste deskundigen het erover eens dat de medicatie verandert de chemische balans in de hersenen. Onderzoekers van Brookhaven National Laboratory vond dat doses van methylfenidaat verhoogde het niveau van dopamine, een neurotransmitter die betrokken zijn bij de motivatie, beweging, beloning en plezier. Het lijkt ook betrokken te zijn met aandacht en focus. Wetenschappers van Duke University meldde dat Ritalin verhoogt het niveau van serotonine, een neurotransmitter in verband met het gedrag en de activiteit.

Doseringen

Er zijn twee verschillende vormen van Ritalin op de markt vandaag. Hoewel beide vormen bevatten dezelfde primaire verbinding met methylfenidaat, het voertuig van afgifte en de werkingsduur van afwijken. De kortwerkende vorm van Ritalin zorgt voor een constante hoeveelheid van de geneeskunde, maar ADHD-patiënten moeten niet vergeten om meer dan een pil per dag te nemen. Ritalin SR is met vertraagde afgifte, langer werkende vorm van deze medicatie. Terwijl patiënten misschien leuk het gemak van het nemen van slechts een pil per dag, veel artsen vinden dat Ritalin SR is niet zo consistent in de effectiviteit ervan.

Mogelijke bijwerkingen

Ritalin heeft talrijke potentiële bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn onder meer slapeloosheid, verminderde eetlust en nervositeit. Andere mogelijke bijwerkingen zijn hoofdpijn, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen, duizeligheid, maagklachten en rusteloosheid. Ritalin kan ook leiden tot veranderingen in de persoonlijkheid, zoals steeds lusteloos, ingetrokken of depressief. Sommige ADHD-patiënten melden ontwikkelen obsessieve-compulsieve symptomen. Ritalin kan ook een verhoging van de bloeddruk en een versnelde hartslag gedurende de eerste paar weken van het gebruik veroorzaken. In zeldzame gevallen, kinderen die Ritalin ontwikkelen tics en ongecontroleerde vocale uitbarstingen.

Bezorgdheid over veiligheid

Naast de mogelijke bijwerkingen hierboven, zijn er tal veiligheidsproblemen geassocieerd met Ritalin. De lange-termijn effect van stimulerende middelen op het menselijk lichaam, met name de hersenen en het cardiovasculaire systeem van de kinderen, is nog niet bekend. Ritalin kan uitlokken of verergeren de symptomen van agressie, paranoia, angst, hallucinaties en vijandigheid. Patiënten met een familiegeschiedenis van een bipolaire stoornis, depressie of zelfmoord lopen een bijzonder risico. Er is enige bezorgdheid dat het gebruik van Ritalin bij kinderen het kind de groei kan belemmeren.

Ritalin

Ritalin misbruik is toegenomen in de afgelopen jaren, met name onder tieners en college-leeftijd kinderen. Echter, de primaire misbruikers lijken te zijn van de niet-ADHD individuen die de aankoop en het illegaal gebruik van Ritalin. Sommige studenten nemen Ritalin om energie op te doen, terwijl het trekken hele nacht te leren of studeren voor examens. Anderen gebruiken Ritalin om gewicht te verliezen. Nog anderen, zoals Ritalin voor de hoge het geeft niet-ADHD mensen. Studies suggereren dat de dosering van Ritalin gebruikt voor de behandeling van ADHD is niet genoeg om verslavend.