Adenoïdectomie Chirurgische ingrepen

Adenoidectomies worden uitgevoerd op volwassenen en kinderen met chronisch gezwollen of problematisch amandelen. Snurken, slaapstoornissen en chronische oorontsteking kunnen allemaal worden gerelateerd aan adenoid problemen. Een adenoidectomy verwijderen is een routine-ingreep die meestal niet van een verblijf in het ziekenhuis noodzakelijk.

Chirurgie Dag

Diegenen die zich voorbereiden voor een adenoidectomy moeten onthouden van het eten of iets te drinken een paar uur voor de operatie. Een adenoidectomy gebeurt onder narcose, en zich te onthouden van eten en drinken voor de operatie wordt gedaan om te voorkomen dat het opzuigen als je ziek wordt terwijl verdoofde. Medicijnen met bloedverdunners moet worden gestaakt 10 dagen voorafgaand aan de operatie, omdat ze voorkomen dat het bloed niet goed stolt na een incisie.

In het ziekenhuis

De mensen die het controleren van je in voor de operatie zal vragen over uw algemene gezondheid te vragen en als u een recente verkoudheid of infecties hebben gehad. Een recente ziekte kan de ingreep uit te stellen om ervoor te zorgen dat u zich in volledige gezondheid en het beste in staat om te vechten tegen infecties wanneer de operatie wordt uitgevoerd. Het is belangrijk om alle medische aandoeningen en recente bezorgdheid gezondheid beschrijven Momenteel zodat het veilig is om te gaan met chirurgie.

Chirurgie

Anesthesie wordt kenmerkend toegediend aan de patiënt door gas en IV. Tijdens de adenoidectomy worden de amandelen uit de keel door te snijden door de mond. De operatie duurt slechts 15 tot 30 minuten. Zodra de amandelen zijn verwijderd, wordt de insnijding dichtgeschroeid en gaas de ruimte rond de incisie sites in de achterkant van de keel druk uit te oefenen en het bloeden te stoppen. Chirurgie wordt als voltooid beschouwd, en de patiënt wordt naar de uitslaapkamer gebracht zodra bloeden is gestopt en het gaas kan worden verwijderd.

Het postoperatieve herstel

De onmiddellijke postoperatieve herstelperiode wordt doorgebracht in de verkoeverkamer in het ziekenhuis. Op dit moment zijn de meeste van de nadelige gevolgen merkbaar zijn afkomstig van de anesthesie plaats van de procedure zelf. Patiënten zullen in het algemeen misselijk en gedesoriënteerd als de verdoving is uitgewerkt. Anesthesie heeft een groter effect op sommige mensen dan anderen, dus hoe een patiënt eerst op dit punt is afhankelijk van het individu. Uw arts kan u vragen om kauwgom te kauwen voordat het verlaten van het ziekenhuis om de speeksel klieren produceren voor de incisie gebied om vochtig te blijven.

Recovery at Home

Een persoon kan aanhoudende misselijkheid gedurende de eerste dagen thuis ondervinden als ze een bijzonder strenge reactie op de verdoving. Een antibioticum kan ook worden voorgeschreven om infecties te bestrijden tijdens de herstelperiode. De keel zal zeer pijnlijk voor meerdere dagen, en je kan voorschrijven pijn medicatie nodig. Vast voedsel zal moeilijk onmiddellijk na adenoidectomy giftig zijn vanwege de zachtheid van de keel, maar het is belangrijk om stil te consumeren levensmiddelen en dranken enkele voedingswaarde zodat het lichaam sterk en toch gevoelig voor infecties kunnen blijven. Niets harde of knapperige dat de incisie gebied zou kunnen schrapen moet in de week worden geconsumeerd na de operatie.