Ademfrequentie Vs. Metabolic Rate

Het menselijk lichaam een ​​massa gelijktijdige processen om goed te functioneren. Bij rust, alleen de vitale functies blijven. De ademhaling en de stofwisseling zijn twee belangrijke kenmerken van deze processen.

Ademhalingsfrequentie

De mate van ademhalingen per minuut in rust is bekend als de ademhaling. Meting van de ademhalingsfrequentie wordt eenvoudig berekend door het tellen van het aantal ademhalingen die in één minuut. Ademfrequentie neemt toe met de activiteit, dus het moet worden gemeten, terwijl in rust.

Gemiddeld Ademhalingsfrequentie

Volwassenen vertonen een gemiddelde ademhalingsfrequentie tussen de 10 en 14 ademhalingen per minuut. Tijdens extreme lichaamsbeweging, zal de ademhaling drastisch te verhogen.

Metabolic Rate

Zelfs wanneer het lichaam in rust is, is het nog steeds energie gebruikt om noodzakelijke functies zoals ademhaling en het pompen van het hart voeren. De minimale hoeveelheid energie nodig om deze vitale processen uitvoeren is bekend als de stofwisseling.

Berekening

Berekening van de stofwisseling is complexer dan het berekenen van de ademhaling. Vele factoren combineren om stofwisseling, waaronder gewicht, lengte, leeftijd en ademhalingsfrequentie te bepalen. Fysiologen hebben een paar vergelijkingen geformuleerd om de stofwisseling met behulp van deze factoren bepalen.

Overwegingen

Stofwisseling kan worden gezien als de hoeveelheid calorieën, een eenheid van energie, die nodig is om lichamelijke functies uit te voeren. Afhankelijk van hoeveel energie we verbruiken in voedsel en hoeveel we besteden aan lichamelijke activiteit op een dagelijkse basis, kan de stofwisseling in de tijd fluctueren.