Adderall behandeling

Adderall behandeling

Adderall is een centraal zenuwstelsel stimulant die wordt gebruikt om attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) bij volwassenen en kinderen te behandelen. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van narcolepsie. Adderall is samengesteld uit twee stimulerende medicijnen, amfetamine en dextroamphetamine. Het werkt door het reguleren chemicaliën in de hersenen die focus en concentratie verhogen.

Nemen Adderall

Neem Adderall precies zoals voorgeschreven. Niet verhogen van uw dagelijkse dosering, als dat kan ernstige bijwerkingen veroorzaken. Uw dosering zal afhangen van de sterkte van het recept en de medische geschiedenis. Uw arts kan hebben u Adderall dagelijks in te nemen een tot drie keer. Uw laatste dosis mag niet worden genomen binnen vier uur na het slapen gaan, of het kan interfereren met slapen.

U kunt Adderall nemen bij de maaltijd, maar het is niet verplicht. Je mag niet kauwen op de Adderall time-release capsule heel doorslikken om de juiste dosis van de medicatie te krijgen. Als u vergeet om Adderall te nemen op het geplande tijdstip, neem deze dan in zodra u het zich herinnert. Als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan het eerder dan het nemen van twee doses dicht bij elkaar.

Voorzorgsmaatregelen

Adderall is een Schedule II drugs, wat betekent dat het heeft een hoog potentieel voor misbruik. Het nemen van Adderall onrechte kunnen hartritmestoornissen en hoge bloeddruk veroorzaken. Mensen met een alcohol-en drugsmisbruik problemen moeten Adderall niet nemen.

Adderall mag niet worden ingenomen binnen 14 dagen na het nemen van een monoamine oxidase remmer drugs zoals Marplan, Nardil of Parnate, omdat dan gevaarlijke interacties tussen geneesmiddelen kunnen optreden.

Side Effects

Adderall kan u slaperig of duizelig worden. De effecten kunnen meer uitgesproken zijn als je Adderall nemen met andere medicijnen of alcohol. Adderall kan ertoe leiden dat sommige mensen gemakkelijker zonnebrand. U moet dragen zonnebrandcrème en vermijd de zon en zonnebanken tot je weet hoe Adderall je zal beïnvloeden.

U kunt een tolerantie voor Adderall bouwen en een hogere dosering nodig voor het effectief te zijn. Informeer uw arts wanneer dit gebeurt en niet uw dosis verhogen. Als u Adderall te nemen voor een langere periode, kan je afhankelijk van het en ervaring ontwenningsverschijnselen worden als u plotseling stopt met het geneesmiddel. Om dit te voorkomen, moet je langzaam lager uw dosis om jezelf te spenen van de medicatie.

Andere mogelijke bijwerkingen van Adderall zijn slapeloosheid, droge mond, hoofdpijn, diarree, verlies van eetlust, nervositeit, maagklachten en gewichtsverlies.