Acupunctuur Behandeling

Acupunctuur Behandeling

Onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde, acupunctuur is rond voor duizenden jaren. Deze oude vorm van behandeling houdt in het stimuleren van bepaalde punten van het lichaam met behulp van lange, dunne naalden, volgens Mayoclinic.com.

Voordelen

Acupunctuur kan pijn te verlichten. Het kan ook misselijkheid en braken te verlichten als gevolg van chemotherapie, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center (UMMC). Andere medische aandoeningen worden behandeld met acupunctuur behoren carpaal tunnel syndroom, obstipatie, pijn in de onderrug, menstruatiepijn, sinusitis en urine-incontinentie.

Chinese Theorie

Traditionele Chinese theorie speculeert dat acupunctuur balanceert de energiestroom (qi of chi) door die meridianen worden genoemd, die zich door het hele lichaam. Wanneer deze trajecten worden geblokkeerd, kunnen ziekte of pijn ontstaan. Het inbrengen van naalden langs de meridiaan verbetert die stroom van energie, het deblokkeren van chi.

Westerse Theorie

Westerse geneeskunde, anderzijds, speculeert dat acupunctuur stimuleert de zenuwen en weefsel. Dit stimuleert het lichaam om de bloedstroom te verhogen en laat de eigen pijnstillers.

Side Effects

Volgens het Nationaal Centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde (NCCAM), acupunctuur is relatief vrij van complicaties. Sommige complicaties kunnen optreden, maar als naalden niet gesteriliseerd. De NCCAM voegt eraan toe dat de bijwerkingen kunnen gebeuren als de acupuncturist niet goed steek de naalden.

Overwegingen

Mensen moeten kiezen voor een licentie acupuncturist acupunctuur uit te voeren, volgens UMMC. Kijk voor een licentie acupuncturisten dat het "meer" Lac de titel.