Acupunctuur behandeling van colitis ulcerosa

Acupunctuur behandeling van colitis ulcerosa

Volgens Mayo Clinic, een aantal studies aangetoond dat acupunctuur verlichtte doeltreffend symptomen van colitis ulcerosa zijn. Acupunctuur is een werkwijze waarbij fijne naalden worden ingebracht in de huid van de patiënt, waardoor de stimulatie van de natuurlijke pijnstillers in het lichaam.

Behoefte

Volgens Huang Quin Feng van de Shanghai School of Medicine, acupunctuur is de betere behandeling, omdat allopathische behandeling het probleem niet blijvend genezen. De symptomen kunnen verdwijnen voor een tijdje, maar de neiging tot recidief.

Toepassingen

Acupunctuur wordt gebruikt voor lichte en chronische ulceratieve colitis. Acupunctuur is vooral gericht op verlichting van de symptomen, en omdat de belangrijkste oorzaak niet bekend is, specifieke therapieën zijn niet beschikbaar.

Behandeling

De behandeling bestaat uit het plaatsen naalden op strategische punten 30 minuten. Sedatieve of tonic methoden worden gebruikt, afhankelijk van de vraag of de colitis ulcerosa acuut of chronisch. Een dieet dat zuivelproducten en rauw voedsel bevat wordt aanbevolen om terugval te voorkomen.

Beperkingen

Acupunctuur is niet bewezen effectief bij ernstige colitis ulcerosa en de bijbehorende complicaties zoals toxisch megacolon en toxische colitis. Complicaties zoals fulminant toxische colitis, vrije perforatie en massieve bloeding kan niet behandeld worden door acupunctuur. In deze gevallen is het noodzakelijk om de conventionele geneeskunde route nemen.
http://www.medicalacupuncture.org/aama_marf/journal/vol13_3/article1.html

Risico's en bijwerkingen

Volgens de FDA regelgeving, moeten de naalden gebruikt in de acupunctuur steriele, niet giftig en gelabeld voor eenmalig gebruik zijn. Complicaties voortvloeien uit het gebruik van gesteriliseerde naalden en in sommige gevallen kan lek organen en infecties.