Acupunctuur behandeling protocol voor Tinnitus

Acupunctuur behandeling protocol voor Tinnitus

Tinnitus is een aandoening die niet effectief door de westerse geneeskunde wordt behandeld. Acupunctuur, anderzijds, is aangetoond dat enig succes in zowel genezen en verbeteren tinnitus.

Tinnitus

Tinnitus wordt gekenmerkt door een piep in de oren. Het luiden varieert in hoe het wordt ervaren door de patiƫnt in termen van volume en toonhoogte.

Theorie

Volgens de Chinese medische theorie, kan tinnitus het gevolg zijn van ofwel een teveel of een tekort aan conditie. De orgaansystemen en meridianen betrokken algemeen ofwel de lever en galblaas en de nieren.

Excess Condition

Punten worden gebruikt om lever brand alsmede de Qi of energie beneden en weg van het oor zoals lever 2, Galblaas 20 en 43 stellen galblaas Bij tekenen van slijm, wijst slijm verminderen en vocht wordt opgenomen zoals Maag 40 en milt 9.

Deficiƫntie Condition

De acupunctuurpunten gekozen zal worden gericht op het versterken van de nieren, zoals Nier 3, Nier 23 en Ren 4 Als er slapeloosheid, Nier 7 en Milt 6 mei ook worden toegevoegd.

Lokale en distale punten

Galblaas 2 en drievoudige verwarmer 17 en 21 zijn punten die zich op het oor en worden voor vele soorten oorproblemen. Triple Heater 5 en 6 zijn voorbeelden van distale punten die worden gebruikt om het oor profiteren.