Activiteiten voor kinderen met ADHD

Kinderen met attention-deficit / hyperactivity disorder (ADHD) hebben unieke behoeften als het gaat om activiteiten. Activiteiten voor een kind met ADHD moet geschikt zijn korte aandachtsspanne en overmatig veel energie. Wanneer u een activiteit voor een kind met ADHD kiezen, kiezen voor een gestructureerde activiteit die hands-on interactie met geïndividualiseerde instructie. Vermijd bepaalde situaties en omgevingen die problemen voor kinderen met ADHD veroorzaken.

Activiteiten met Structuur

Activiteiten voor kinderen met ADHD moet gestructureerd zijn en zelfbeheersing te moedigen. Structuur helpt een kind met ADHD, want het geeft haar een duidelijker beeld van wat te verwachten. Ze zullen ook profiteren van de uitoefening van zelfcontrole en volgende regels en richtlijnen. Een voorbeeld van een activiteit die dit soort structuur biedt, is martial arts training.

Omdat het Hands-On

Activiteiten die hands-on zal de aandacht van een kind met ADHD langer vasthouden, en zal hem helpen te leren over zijn omgeving, zonder zich zorgen te maken over wat er zou kunnen krijgen gebroken. Tuinieren is een eenvoudige at-home activiteit die een kind maakt met ADHD om te werken met zijn handen. U kunt ook een kind met ADHD te nemen om een ​​ontdekking museum, die vaak exposities die participatie en hands-on kind exploratie stimuleren.

Individuele aandacht

Een kind met ADHD profiteert van geïndividualiseerde instructie. Het is makkelijker voor haar om zich te concentreren, in de omgang met iemand op een een-op-een-basis, in plaats van met alle afleidingen die komen met een groep omgeving. Bovendien, geïndividualiseerde interacties toestaan ​​dat de leraar of coach om een ​​programma dat past bij het temperament en de behoeften van het kind te creëren. Het kiezen van het zwemmen of tennissen voor een ADHD kind zal een activiteit die doorgaans biedt een-op-een coaching leveren net als een atletische uitlaatklep voor haar energie.

Activiteiten te vermijden

Overmatige televisiekijken worden vermeden. Terwijl de televisie een kind met ADHD blijven stil langere tijd, hij fysieke inspanning, om energie vrij. Uitstapjes naar afleidende omgevingen, zoals een groot winkelcentrum, zijn moeilijk voor een kind met ADHD te behandelen. Niet alleen heeft dit type omgeving te bieden te veel zintuiglijke input, het is ook vol met verboden, maar verleidelijk, items. De combinatie van afleiding met verleiding maakt het moeilijk voor een kind met ADHD om regels te volgen.