Activiteit over het gebruik van een meetlat

Toen we kinderen waren, velen van ons had een hoogte grafiek op de deur van onze slaapkamers. Deze grafieken, die meestal had wat stripfiguur gedrukt op hen, gemarkeerd onze vooruitgang als we zijn opgegroeid. Echter, uw arts, de vriendelijke hoogte grafiek wordt nu gebruikt als een instrument om de voortgang van een kind op een groei grafiek met meten hoe een kind vergelijkt met anderen van zijn leeftijd en met vermelding van eventuele gezondheidsproblemen die kunnen ontwikkelen.

Wat is een meetlat?

Hoewel de meeste kinderen groeien in hun eigen tempo, heeft de Centers for Disease Control richtsnoeren in de vorm van lengte en gewicht grafieken voor gezonde maten en lichaamsgewicht voor kinderen van alle leeftijden. Houd in gedachten dat de algemene lifestyle factoren, zoals fysieke activiteit en voeding een rol in de hoogte en het lichaamsgewicht van een kind kan spelen op een gegeven leeftijd. Veranderingen in de groei patronen kan een aanwijzing zijn van slechte voeding of een verandering van omgeving. U moet uw kind naar een arts zien of uw kind elke snelle veranderingen in zijn of haar lengte of gewicht ervaart.

Hebben alle kinderen gebruiken dezelfde grafiek?

Een andere meetlat kan worden gebruikt voor verschillende leeftijden en beide geslachten. Jongens en meisjes groeien op verschillende snelheden, evenals zuigelingen jonger dan 36 maanden. Speciale groeicurve worden gebruikt voor kinderen met aandoeningen zoals het syndroom van Down hebben. Baby's worden over het algemeen gemeten door de lengte en hoofdomtrek, terwijl kinderen tussen 2 en 20 jaar oud worden gemeten voor lengte en gewicht, evenals de body mass index (BMI). Ouders moeten wachten om een ​​huis hoogte grafiek kopen voor de muur, totdat hun kind is ongeveer 2 jaar oud. Als u niet wilt wachten om naar de dokter om je kind gemeten, kunt u de hoogte van uw kind te meten en te wegen hem of haar en raadpleeg een groeimeter om een ​​ruwe schatting van hoe uw kind in vergelijking met anderen te krijgen. U kunt een grafiek van de groei online of in sommige opvoeding en gezondheid van kinderen boeken te vinden. Op de grafiek staan ​​de lijn voor de leeftijd en van uw kind en de lijn voor de hoogte van uw kind, en het net zal u tonen de percentiel.

Percentielen

Metingen van lengte, gewicht en body mass van een kind worden gerangschikt binnen een bepaalde percentiel. Dit is een vergelijking tussen het kind en de andere kinderen van zijn of haar leeftijd. Hoe hoger percentiel van een kind, hoe groter hij wordt vergeleken met andere kinderen van zijn leeftijd, en hoe lager de percentiel, het kleinere hij vergeleken. Bijvoorbeeld een kind dat in de 40e percentiel voor welken 40 procent van de kinderen zijn leeftijd kleiner en 60 procent groter. De CDC bepaalt de percentielen gebaseerd op het gemiddelde van kinderen in de Verenigde Staten. Als je in een hoge of lage percentiel heeft een gezondheidsprobleem niet geven, vooral als de andere broers en zussen ook scoren in een hogere of lagere percentiel. Het is gewoon een marker in een patroon dat een arts kan kijken naar het opzetten van een geschiedenis van het kind. Raadpleeg uw arts om uit te vinden waar uw kind staat in de percentiel rankings, en als een hoge of lage ranking is een reden voor alarm.