Achtbanen en hun effecten op ons gevoel van Balance

Achtbanen en hun effecten op ons gevoel van Balance

Klimmen op een achtbaan is niet voor de zwakkeren van hart. Het naderen van de toegangspoort naar de coaster auto's biedt een gelegenheid om precies te zien hoe hoog je zal klimmen op de rit. Een overdreven gevoel van onbalans is gebruikelijk in de volgende ritten te wijten aan de combinatie van hoge snelheden en onverbiddelijk bochten.

Steel Coasters

Stalen achtbanen bieden hoge snelheden van meer dan 100 mijl per uur, alsmede wilde wendingen die resulteren in verschillende gradaties van bochten. Stalen onderzetters hebben geautomatiseerde controlesystemen met veiligheidsmaatregelen geprogrammeerd in hen. De computers ook de auto te stabiliseren op de sporen en vergrendel de remmen unit op zijn plaats wanneer dat nodig is. Omdat stalen achtbanen meestal compleet ondersteboven bochten en zwaartekracht tartende manoeuvres, een ronde bar, evenals een over-de-schouder harnas worden gebruikt om passagiers in hun auto's veilig te stellen tijdens de rit.

Fysieke effecten van vrije val

Dappere zielen die op een stalen achtbaan wagen staan ​​meerdere fysieke effecten wordt bepaald door het aantal windingen, soorten wendingen, de mate van snelheid en of hun personenauto reist op of onder het spoor. Eén specifiek detail dat gevoel van evenwicht van een ruiter van invloed is de fysica van elke beurt. Ervaren van een vrije val lus, bijvoorbeeld, werpt de ruiter typische verwachte gang van zwaartekracht. Dat gevoel van een vrije val verstoort de horizon en de perceptie van haar omgeving van de ruiter, dus het verlaten van haar gedesoriënteerd en onevenwichtig.

Houten Coasters

De bouw en implementatie van houten achtbanen voorafgegaan staal die met meer dan 200 jaar. Houten onderzetters bieden plezier en opwinding als gevolg van hun hoge pieken en snelle afdalingen. Het rijden op een houten achtbaan is anders dan een gemiddelde stalen een omdat de auto's klimmen de baan langzamer maar nog steeds dalen de andere kant bij hoge snelheden. Schakelt houten onderzetters ook vertrekken ruiters heen en weer schuiven in de lange bank-stijl zitplaatsen. Over-de-borst tuigen zijn niet gebruikelijk op houten onderzetters, omdat ze niet op zijn kop omdraaien. Een ronde bar is de enige standaard veiligheidsmaatregel bij het rijden dit type coaster.

Mental Effects

Houten achtbanen kijken ontmoedigend en voelen opwindend. Deze combinatie zorgt voor een onmiskenbare reeks omstandigheden ervaren door ruiters tijdens het reizen rond het spoor. Omdat de auto's bereiken de top en ruiters te bereiden om af te dalen aan de andere kant, hun gevoel voor evenwicht raakt ontregeld. Opgegooid side-to-side in houten achtbaan zetels komt vaker voor als gevolg van de meest double-seating ritten van dit type aanbod. Zoals je heen en weer schuiven, deze chaotische verschuiving van richtingen in combinatie met de visueel grillige omgeving rond ruiters verhoogt hun gevoel van onbalans.