Achillies peesletsels

De achillespees verbindt de hiel tot de kuitspier. Wanneer de kuitspier verkort, de achillespees trekt en beweegt de voet naar beneden, waardoor voor dergelijke bewegingen zoals springen, rennen, lopen en staan ​​op de tenen. Hoewel de achillespees kan dragen £ 1000 van kracht is of meer, het is ook gevoelig voor letsel.

Oorzaken

Er zijn vele oorzaken van achillespees blessures. Het dragen van hoge hakken of schoenen met te veel of te weinig demping, ondersteuning of motion control kan de achillespees beschadigen. Bepaalde medicijnen kunnen ook een verzwakking van de pees, waardoor het risico van letsel. Andere oorzaken van letsel onder meer sportieve activiteiten die nadruk te leggen op de achillespees en aandoeningen van de benen en voeten, zoals misvormde hiel botten.

Soorten

De meest voorkomende vorm van letsel heet Achilles tendinosis en is een langzaam verergerende pijn in de pees. Achilles tenosynovitis lijkt op Achilles tendinosis maar niet voorkomt in de achillespees zelf. Nog een achillespees blessure die kunnen verward worden met Achilles tendinosis is Achilles tendinitis, een ontsteking van de achillespees. Achillespees ruptuur is een scheur van de pees, en tennis been is een stuk of scheur van de kruising tussen de achillespees en de kuitspier.

Symptomen

Pijn in de achillespees een algemeen symptoom bij alle achillespees blessures. De "pinch test" kan worden gebruikt om pijn vroeg detecteren. Om de test uit te voeren, knijpen op en neer de achillespees met duim en wijsvinger. Als de pees voelt pijnlijk het zou kunnen duiden op een probleem. Andere symptomen hangen af ​​van het soort verwonding en kan omvatten stijfheid, zwelling en een gevoel van traagheid in het been. Omdat verschillende blessures dezelfde symptomen kan hebben, raadpleeg dan een arts voor een specifieke diagnose.

Behandeling

Behandeling is afhankelijk van het soort achillespees letsel. Relatieve rust, stretching, massage, het versterken van de kuitspieren, fysiotherapie en ijs therapie kan helpen bij de behandeling Achilles tendinosis, Achilles tendinitis, Achilles tenosynovitis en tennis been. Behandeling voor achillespees ruptuur is anders, die onmiddellijke immobilisatie en eventueel chirurgie. Activiteit zal alleen de breuk erger.

Het voorkomen

Luister naar je lichaam. Als uw achillespees is pijnlijk, stopt de activiteit die de mogelijke oorzaak van de pijn en het probleem. Als u problemen zoals een hoge bogen of benen van lichtjes verschillende lengtes, te compenseren door het dragen van de juiste paar schoenen. Warming-up voor de training door te wandelen of het doen van een soortgelijke low-impact activiteiten. Strek de rug, heup, dijbeen en kuit spieren voor en na het sporten. Een andere preventieve maatregel is om uw beenspieren te versterken; veel mensen met achillespees problemen hebben zwakke kuitspieren.