Acetyl-L-Carnitine Voordelen

Acetyl-L-carnitine carnitine variƫteit. Carnitine, een ammonium verbinding gesynthetiseerd uit aminozuren, is cruciaal in uw lichaam metabolisme proces; het helpt je lichaam om te zetten vet in energie. Je lichaam produceert van nature carnitine in je lever en nieren. Sommige mensen kunnen hebben lage niveaus van carnitine als gevolg van bepaalde medicijnen of een aandoening zoals angina of nierziekte.

Voordelen

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, kan acetyl-L-carnitine te behandelen anginasymptomen, mits het supplement wordt gebruikt in combinatie met traditionele medische behandeling. Dit supplement kan ook helpen mensen met diabetische neuropathie, mannelijke onvruchtbaarheid en de ziekte van Peyronie.

Misvattingen

Acetyl-L-carnitine wordt vaak gebruikt voor gewichtsverlies en prestaties in sport en bewegen verbeteren. Echter, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, bewijs om deze beweringen ontbreekt ondersteunen.

Dosering

Er is geen standaard dosering voor deze aanvulling. Als u het nemen van acetyl-L-carnitine voor een specifieke ziekte, overleg dan met uw arts over de dosering die u moet gebruiken. Een typische dosering voor een volwassene is 1000 tot 3000 mg per dag. Geef nooit dit supplement aan kinderen, behalve onder toezicht van een arts.

Identificatie

Acetyl-L-carnitine kunnen worden genomen in de vorm van een supplement. Je lichaam kan produceren meestal de hoeveelheid carnitine die het nodig heeft uit je dagelijkse voeding. Natuurlijke bronnen van carnitine onder meer rood vlees (vooral lamsvlees), zuivel, pindakaas, tempeh, vis, gevogelte, asperges, avocado's en tarwe.

Side Effects

Acetyl-L-carnitine kan diarree veroorzaken met een dosering van 5000 mg of meer. Andere bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kan huiduitslag, lichaamsgeur en een verhoogde eetlust. Bovendien, als u het nemen van eventuele andere medicijnen, overleg dan met uw arts voordat u dit supplement. Acetyl-L-carnitine kan een wisselwerking met andere medicijnen.