Abnormale groeihormoonspiegel

Hoogte is een van de middelen die worden gebruikt om mensen te categoriseren. Zo kan iemand zeggen: "Ik herinner me de korte dame op de eerste rij." Hoogte wordt ook gebruikt als een middel voor het categoriseren van de kleding mensen dragen, zoals blijkt wanneer broek gemarkeerd "kort", "medium" of "lang." De lengte van een persoon bereikt wordt bepaald door hormoonspiegels, vooral het menselijk groeihormoon (HGH). Soms zijn deze hormoonspiegels kunnen abnormaal zijn.

Meerdere Hormonen

De belangrijkste hormoon betreft menselijke groei het menselijk groeihormoon, ook bekend als somatrotropin. Echter, andere hormonen zoals androgenen en oestrogenen beïnvloeden ook groei. Problemen met groei kan dus een ander dan met HGH probleem wijzen.

Oorzaken

Meestal problemen met abnormale groeihormoon niveaus leiden naar een probleem met de hypofyse. Deze klier is verantwoordelijk voor de productie van HGH en andere groeihormonen het lichaam gebruikt. Maar ook andere problemen beïnvloeden groeihormoon niveaus, zoals onjuiste voeding.

Low Level / Afwezigheid van Hormoon

Een tekort of afwezigheid van HGH resulteert typisch in korte gestalte. Of een persoon een tekort of afwezigheid van HGH kan worden bepaald wanneer de groei wordt vertraagd. Personen die een afwezigheid van hGH niet zo lang bij geboorte. Degenen met een deficiëntie hebben een normale geboorte lengtes, maar postnatale groei hebben vertraagd.

Hoge niveaus van het hormoon

Teveel HGH is de oorzaak van twee grote groei afwijkingen. De eerste is reuzen, waarbij een persoon meer dan 8 meter kan groeien tot hoogten. De tweede afwijking is acromegalie. Acromegalie is het gevolg van overtollige HGH productie die optreedt in volwassenheid. Het keurmerk is groot gezicht structuren.

Metabole Overwegingen

Groeihormoonspiegel primair invloed hebben op de groei van botweefsel, maar ze hebben ook een metabool effect op weefsel en kan fluctueren van dag tot dag. Symptomen van abnormale groei hormoonspiegels kunnen derhalve een ongunstig effect hebben op een individu op manieren die niet per se verbonden gewoon om alleen te hoogte te hebben.

Behandelingen

Behandelingen zijn beschikbaar voor diegenen die niet genoeg HGH produceren. De belangrijkste behandeling omvat injecties van rhGH, een synthetische versie van HGH gemaakt van genetisch veranderde cellen. Het gebruik van deze behandeling is niet zonder debat, zoals sommige mensen voelen dat gebruikers van rhGH worden veranderen wat verondersteld nature voorkomt.

Aanslag

Assessment voor het gebruik van rHGH omvat verschillende principes. Allereerst dient te worden vastgesteld van de gegevens met betrekking tot de snelheid van de groei van het individu juist. Ten tweede, het feit dat plaatsheeft vaak schoksgewijs en dat een groei meting zelf heeft weinig zin moet rekening worden gehouden. Ten slotte, wordt erkend dat de hoeveelheid tijd die nodig is om te bepalen of de groei is abnormaal kan subjectief zijn en is moeilijk te achterhalen. Elk geval van de beoordeling moet dus zorgvuldig worden afgewogen voordat een arts kan met zekerheid zeggen dat de behandelingen nodig zijn.