Abdominale Tuberculose Diagnose

Abdominale tuberculose (tbc), ook bekend als maag-TB, is een groot probleem in de derde wereld. Het wordt verergerd door de moeilijkheid diagnose deze vorm van tuberculose. De ziekte heeft de neiging om de symptomen van andere, meer algemeen gezien kwalen, wat vaak resulteert in een foute diagnose en de behandelingen die weinig of niets te voren de ziekte van stoppen doen na te bootsen. Sluitende diagnose vereist meestal speciale testprocedures.

De ziekte en de Toll

Er is een wereldwijde opleving van tuberculose, veroorzaakt door Mycobacterium tuberculosis bacterie --- --- geweest dat wordt gedragen door ongeveer een derde van de wereldbevolking. De meeste mensen zijn gewoon dragers en niet lijden aan actieve ziekte. TB richt meestal de longen, maar ook op andere delen van het lichaam. Van de 3 miljoen tbc-doden wereldwijd gemeld elk jaar, de abdominale vorm goed voor slechts 1 tot 3 procent, volgens de bevindingen van een studie gerapporteerd in het World Journal of Gastroenterology.

Misleidende Symptomen

Abdominale TB kunnen verschillende gebieden richten in het maagdarmstelsel, zoals het darmkanaal, peritoneum en aangrenzende lymfeklieren. Symptomen van intestinale infectie, volgens de TB Alert website bevatten gegeneraliseerde buikpijn, diarree en snel gewichtsverlies. De peritoneale typen veroorzaakt intermitterende aanvallen van hevige buikpijn, zwelling van de buik en darmen onregelmatigheid. Verkeerde diagnoses resultaten van de overeenkomsten van deze symptomen met die van andere gastrointestinale aandoeningen.

Imaging

In een artikel geschreven voor het tijdschrift van de Indian Academy of Clinical Medicine, Rita Sood gerapporteerd over haar ervaring in de diagnose van de ziekte met computertomografie (CT) scans, echografie en magnetische resonantie beeldvorming (MRI). Sood, een professor aan het All India Institute of Medical Sciences, zei dat de meest bruikbare van de drie methoden was CT-beeldvorming, die de diagnose van deze ziekte vrij eenvoudig gemaakt en mogen artsen om geschikte behandelmethoden sneller instellen.

Laparascopy

Schrijven in een 2007 nummer van het Saoedische Journal of Gastroenterology, een groep van artsen die in Iran stelde dat laparoscopische biopsie was de snelste en minst invasieve manier om onomstotelijk te diagnosticeren abdominale TB. Het toepassingsgebied wordt in de buikholte ingebracht via een kleine incisie in de buikwand of nabij de navel. De laparoscoop kunnen artsen monsters van ontstoken weefsel, dat vervolgens kan worden getest in het laboratorium voor de tekenen die wijzen op tuberculose-infectie te nemen.

Punctie

Schrijven in het British Journal of Radiology, een groep van Indiase artsen gemeld dat fijne naald aspiratie cytologie (FNAC) --- wezen een naaldbiopsie --- van weefsel in de buikholte was veel meer succesvol wanneer gebruikt in combinatie met echografie voor begeleiding bij het inbrengen van de naald en het nemen van monsters van geïnfecteerde weefsel. De artsen stelde dat "hoewel barium studies en CT succesvol bij de beoordeling van abdominale pathologie bij tuberculose zijn, imaging bevindingen zijn niet altijd specifiek," die FNAC een handig hulpmiddel voor het afronden van een diagnose van TB maakt.