Abdominale Hernia Symptomen & Diagnose

Een abdominale hernia kan ook worden aangeduid als een liesbreuk. Dit type hernia optreedt wanneer een gedeelte van de darm opbolt door een zwakke plek in de onderbuik. Liesbreuken kan leiden tot ernstige complicaties en moet operatief behandeld.

Abdominale Hernia symptomen bij volwassenen

Een uitstulping kan duidelijk worden aan weerszijden van het schaambeen. De onderbuik kan zwaar aanvoelen. Ook kan pijn aanwezig zijn, vooral bij hoesten, tillen van zware voorwerpen of bukken. Sommige mannen kunnen ervaren zwelling in de balzak of testikel gebied.

Abdominale Hernia Symptomen bij zuigelingen en kinderen

Liesbreuken komen relatief vaak voor bij kinderen. Maar liefst 1 op de 100 kinderen hebben deze vorm van hernia. Zuigelingen mogen worden geboren met liesbreuken. Hernia bij baby's kunnen alleen merkbaar zijn wanneer de baby is het passeren van ontlasting, hoesten of huilen. Hernia's zijn beter zichtbaar bij oudere kinderen, maar ze nog steeds kan verschijnen alleen wanneer het kind is het passeren van ontlasting of hoesten.

Diagnose

In het algemeen, kan een arts een abdominale hernia diagnose door middel van een routine fysiek examen.

Herniopphaphy Behandeling

Deze procedure houdt het maken van een incisie in de lies, zodat de chirurg de darmen terug in de buik kan duwen. Dan zal het verzwakte gebied versterkt met steken de hernia van terugkerende voorkomen.

Hernioplasty Behandeling

Deze procedure heeft betrekking op het patchen van de zwakke plek met synthetische mesh. Het kan worden uitgevoerd via een incisie via hernia of laparoscopisch.