Aanwijzingen voor een vernevelaar

Een vernevelaar is een medisch apparaat dat wordt gebruikt om medicijnen te inhaleren, die hen helpt de luchtwegen meer effectief te bereiken. Vernevelaar behandelingen zijn vooral nuttig voor longziekten. De meest voorkomende vernevelaars werken door het forceren van samengeperste lucht door vloeibaar geneesmiddel, veranderen de medicatie in een aerosol mist. Een patiënt inhaleert deze medicinale mist, die trekt snel in de luchtwegen membranen.

Assembleren en monteren van de vernevelaar

Voor het monteren van uw vernevelaar en het te verbinden met de luchtcompressor, moet u ervoor zorgen dat het schoon is, en je je handen hebt gewassen. Zodra deze twee belangrijke stappen zijn voltooid, bent u klaar om de vernevelaar monteren, voeg de geneeskunde, en bevestig de slang. Meeste vernevelaars zijn kleine plastic schaaltjes of bakjes met schroefdop deksels en de montagepunten voor mondstukken en perslucht - eerste, de instructies die bij de vernevelaar om de stukken samen te stellen volgt u. Bevestig het mondstuk of masker, afhankelijk van welke je gebruikt. Vervolgens meet de geneeskunde en voeg deze toe aan het medicijn beker in de vernevelaar. Ten slotte sluit de slang van de luchtcompressor aan de basis van de vernevelaar. Plug hem in, en zorg ervoor dat deze is ingeschakeld. Om ervoor te zorgen dat u het correct aangesloten, kunt u uw hand in de voorkant van het mondstuk om ervoor te zorgen dat u zich een nevel voordat u begint met het gebruik van de vernevelaar voor een behandeling.

Het geven van een behandeling

Als u gebruik maakt van een mondstuk, plaats hem tussen je tanden, en je je mond rond te sluiten. Als u gebruik maakt van een masker, plaats deze op je neus en mond. Toen de mist begint, haal diep adem voor ongeveer 3-5 seconden. Houd dan je adem voor maximaal tien seconden, zodat de medicatie heeft tijd om uw luchtwegen te krijgen. Herhaal dit totdat alle medicatie wordt gebruikt, en de machine is niet beslaan. U kunt het medicijn beker te schudden een beetje de eerste keer de mist stopt komen op een regelmatige basis om ervoor te zorgen dat u het inademen van alle medicatie. Vernevelaar behandelingen zal meestal tussen de 10 en 15 minuten. Sommige vernevelaars zal een vinger klep hebben. U gebruikt deze vinger klep aan de verneveling te controleren. Om de mist te beginnen, u bedekken de vinger klep met uw vinger. Wanneer je houdt je adem om de mist in te houden, kunt u uw vinger van het ventiel aan de verneveling te stoppen. Leg je vinger terug op de klep wanneer u klaar bent om diep te ademen weer zijn.

Verzorging en reiniging van apparatuur

Na elk gebruik, de vernevelaar moet worden uit elkaar gehaald en schoongemaakt. De slang die de vernevelaar verbindt met de compressor niet te worden gereinigd, zodat terzijde leggen. Was de vernevelaar onderdelen in een sopje, spoel dan de zeep uit met schoon water en droog de onderdelen af ​​met een schone papieren handdoek of doek. U kunt de vernevelaar weer in elkaar gezet, bevestig deze aan de compressor, en zet hem aan om te helpen bij het drogen van de onderdelen. Dit zou minder dan 30 seconden duren. Gebruik de vernevelaar niet op te slaan totdat het volledig droog is. Als u gebruik maakt van de vernevelaar elke dag voor een week of twee, dan zul je nodig hebt om het te reinigen met water en azijn om de andere dag. Geniet alle delen van de vernevelaar, met uitzondering van de slang, in een oplossing van drie delen water en een deel gedestilleerd witte azijn. Week de onderdelen voor ongeveer een uur voor, dan wassen ze af, droog ze, en sluit ze. Ook hier kunt u de vernevelaar hechten aan de luchtcompressor voor een snelle droging. Reinig het oppervlak van de compressor met een vochtige doek.