Aandoeningen van zware depressie

Gevoelens van verlies, verdriet en schuldgevoel kan gemeen zijn als ze zich voordoen na een familie dood of grote life event. Echter, een depressieve stoornis diagnose betekent dat zulke gevoelens en andere symptomen zijn opgetreden langer dan normaal en zijn bemoeien met het leven. Zware depressie stoornissen hebben ook subcategorieën dat bepaalde geestelijke of lichamelijke klachten te benadrukken.

Diagnose

De DSM-IV geeft de symptomen van depressie. Deze symptomen moeten in een patiënt gedurende ten minste twee weken en interfereren met de normale levensduur. Symptomen zijn onder meer desinteresse in het leven activiteiten, constante gevoelens van verdriet, gewichtsverlies, slapen te lang of niet genoeg, extreme of vertraagde fysieke beweging, energieverlies, gebrek aan concentratie en terugkerende suïcidale gedachten. Om te kwalificeren voor een depressieve episode, moeten vijf van de negen symptomen aanwezig zijn en moet ofwel depressieve stemming of verlies van interesse omvatten. Ten minste één dergelijke episode kan leiden tot ernstige depressieve stoornis diagnose.

Dysthyme

Dysthyme stoornis, ook wel dysthymie, een constante depressie die niet zo intens als depressie. De fysieke symptomen lijken veel op die van een zware depressie, maar pessimisme, sociale terugtrekking, gevoelens van ontoereikendheid zijn de meer prominente symptomen van dysthymie. Onset kan vroeg in het leven optreden, normaliter voor 21 jaar, wat kan leiden patiënten te denken dat alles normaal is. Veel patiënten kunnen niet eens in behandeling, tenzij er verhoogde depressie symptomen.

Catatonic

Catatonic depressie, een belangrijke subtype, is vooral fysiek van aard. Catatonically depressieve patiënten hebben ten minste twee van de volgende symptomen: onvermogen om je omgeving te reageren, doelloze overmatige beweging schijnbaar niets om het milieu stimulus, onwil om te spreken of te reageren op instructies, onwillekeurige repetitieve bewegingen, of zinloze herhaling van woorden of bewegingen van iemand.

Melancholicus

Melancholische depressie is een van de depressieve subtypes. In melancholische depressie, zijn depressieve symptomen geconcentreerd op desinteresse van plezier in alle activiteiten; positieve gebeurtenissen krijgen ook vrijwel geen reactie. Er zijn ook minstens drie van de volgende symptomen aanwezig zijn: overmatige beweging of vertraagde beweging, overmatig verduisterd schuldgevoel, wakker worden eerder dan normaal door ten minste twee uur, significant verlies van eetlust en consequent slechter depressie in de ochtend.

Bipolaire

Bipolaire depressie plaatsvindt binnen bipolaire stoornis, een stemming gerelateerde aandoening. Bipolaire patiënten ervaren periodes van manie of hypomanie die kan duren voor weken of maanden. Ze worden gevolgd door een periode van evenwichtige stemming, en dan een depressieve episode, die ook kan maanden duren. Depressieve episoden zijn meer chronische in bipolaire 2 diagnose. Voor de cyclothyme bipolaire subtype, kan depressie duren slechts een paar dagen of weken, maar kan weer terugkeren binnen twee maanden.