Aanbevolen Vet in een diabetische dagelijkse voeding

Diabetes is een metabolische aandoening die, indien niet behandeld of gecontroleerd, kan leiden tot een aantal slopende hygiënische omstandigheden, met inbegrip van hart-en vaatziekten. Blootstelling aan hart-en vaatziekten, eeuwig één van de belangrijkste doodsoorzaken in de Verenigde Staten, wordt verergerd bij mensen met diabetes. Volgens de American Heart Association, als je diabeet bent, beperk uw inname van vet tot minder dan 30 procent van de totale calorieën, met minder dan 10 procent van die afkomstig van verzadigde vetten.

Goede Vet, Bad Fat

Verminder je inname van verzadigde vetten en transvetten door te kiezen voor koolzaad of olijfolie om maaltijden te koken, en blijf weg van de tropische oliën zoals kokosolie en palmolie. Verzadigde vetten zijn instrumenteel bij het verhogen van low-density lipoproteïne cholesterol (LDL-C) in de bloedbaan. LDL-C draagt ​​de opbouw van plaque in de slagaders, of atherosclerose, wat leidt tot hartziekte. Vermijd ook oliën die vast zijn bij kamertemperatuur, zoals boter, margarine en reuzel.

Indien van toepassing, lees de etiketten op levensmiddelen aan hun vetgehalte meten. Wees bewust van de portie grootte en de porties per container. Als u een hele product dat 5 gram vet per portie heeft, maar bevat vier porties per container te eten, heb je net gegeten 20g vet.

Beperk uw inname van rood vlees tot niet meer dan twee keer per week. Het vet in rundvlees heeft een gemarmerd uit en bevindt zich meestal "tussen" het vlees, dus trimmen alle zichtbare vet. Unlike rundvlees, kip neigt dragen subcutaan vet, net onder de huid. Verwijder het vel van kip naar het vetgehalte verlagen.

Verhoog uw inname van vis. Zalm, makreel, sardines, en regenboogforel zijn hoog in omega-3 vetzuren, waarvan is aangetoond dat positieve effecten in het lichaam beschermen tegen hart- en vaatziekten.