Aambei Veelgestelde vragen

Aambei Veelgestelde vragen

Aambeien zijn een ongemakkelijk voorwaarde dat ten minste een keer zal invloed hebben op de meeste mensen in hun leven. Voor sommige mensen, aambeien zijn een frequente, pijnlijke probleem. Leer wat aambeien zijn, wat de oorzaken en wat je eraan kunt doen.

Wat zijn aambeien?

Aambeien zijn gezwollen en ontstoken aderen in de anus en de endeldarm. Zij kunnen worden omschreven als kussens van weefsel gevuld met bloedvaten. Aambeien kunnen voordoen op zowel de binnen en buiten het lichaam. Externe aambeien zijn meestal op het deel van het lichaam waar de anus aan het rectum en zijn vaak pijnlijk. Interne aambeien zijn gezwollen aderen die zich voordoen binnen het rectum. Omdat het rectale gebied ontbeert pijnreceptoren, veel mensen die lijden aan interne aambeien niet bewust van het probleem tot symptomen zoals rectale bloeden optreden.

Wat zijn de symptomen van aambeien?

Gemeenschappelijke symptomen van aambeien zijn branden, jeuk, rectale bloeden en de vorming van kleine klonters rond de anus. Rectale bloeden kan een indicatie zijn dat je lijdt aan inwendige aambeien zijn, zelfs als er geen andere symptomen worden tentoongesteld. Onbehandeld, hemorrhoidal symptomen kunnen een week of langer duren.

Wat zijn de oorzaken aambeien?

Aambeien zijn kunnen worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder overmatige vergadering, ernstige persen tijdens de stoelgang, hypertensie, obesitas en zwangerschap. Alles wat rectale veneuze druk kan bijdragen tot de vorming van aambeien toeneemt.

Welke behandelingen zijn beschikbaar voor aambeien?

Er zijn diverse behandelingen voor aambeien, variërend van eenvoudige over-the-counter behandelingen meer invasieve behandelingen die moeten worden uitgevoerd door een arts. Beschikbare behandelingen omvatten onderdompelen in een zitbad of warm bad, over-the-counter aambeienzalf, rubber band ligatie injectietherapie, cryochirurgie, laser chirurgie of elektrische stroom therapie.

Kan ik voorkomen dat aambeien?

Er zijn maatregelen die u kunt nemen om uw risico op het ontwikkelen van aambeien te verminderen. Deze preventieve maatregelen zijn onder meer het wassen van de anus dagelijks met een milde zeep en koud water, het dragen van loszittende kleding die de anus gebied niet irriteert, het drinken van meer vloeistoffen, oefenen tot anus spiertonus te verbeteren, en het eten van ten minste 25 gram voedingsvezels per dag . Daarnaast is een studie gepubliceerd door Dr Berko Sikirov 1987 bleek dat mensen die de gehurkte houding die voor de stoelgang, of omgezet naar squat toiletten, sterk verminderde het optreden van interne en externe aambeien.

Hoe worden aambeien gediagnosticeerd?

Degenen die lijden aan frequente aambeien zijn vaak in staat om een ​​diagnose van aambeien op basis van symptomen vast te stellen. Als je nog nooit een geval van aambeien gediagnosticeerd door een professionele hebben gehad en ervaren hemorrhoidal symptomen, is het raadzaam om uw arts te zien. De symptomen van aambeien vaak spiegel van de symptomen van meer ernstige ziekten zoals anale melanoom, anale fistels, abcessen, pruritus ani of anale fissuren. Uw arts zal u onderzoeken en vragen te stellen over uw levensstijl en medische geschiedenis om te helpen zijn diagnose. Als uw arts niet in staat is om een ​​bepaalde diagnose van aambeien te maken, kan hij gebruikmaken van een procedure zoals sigmoïdoscopie, proctoscopie of anoscopie te zien in je rectum voor visuele bevestiging van interne aambeien.