5-Hour Energy Side Effects

De twee ounces vloeistof in een 5-uur energie schot bevatten vele ingrediënten, waaronder vitaminen, aminozuren en aanzienlijke hoeveelheden cafeïne. Bijwerkingen zijn afhankelijk van de specifieke opname. Extra Kracht 5-Hour Energy bevat sterkere doseringen dan een Decaf 5-Hour Energy schot doet.

Energie

Als een energy drink, 5-Hour Energy levert. De oorspronkelijke energie mix bevat evenveel cafeïne als een klein kopje koffie.

Huidreactie

De aanwezigheid van niacine, ook bekend als vitamine B3 kan een huidreactie veroorzaken, zogenaamde niacine flush, die maakt dat de huid rood en jeuken. De effecten mogen niet langer duren dan 30 minuten.

B6 Overdose

Het drinken van vijf flessen van de originele 5-Hour Energy mix kan een vitamine B6 overdosis die leidt tot toxiciteit of verlamming zenuw veroorzaken.

Cafeïne Overdose

Inname teveel cafeïne in een korte tijd kan onwillekeurige schudden, misselijkheid, braken, onregelmatige hartslag veroorzaken, paniekaanvallen en desoriëntatie. Gastro-intestinale pijn, uitdroging, diarree en hoofdpijn zijn ook mogelijk.

Risicogroepen

Er zijn veel groepen mensen die hun arts moeten raadplegen voordat u 5-Hour Energy. Deze omvatten iedereen die recepten en iedereen die is gericht is om stimulerende middelen te vermijden. Zwangere vrouwen, jonge kinderen en mensen met fenylketonurie (PKU) moeten helemaal vermijden.