10 tips voor beter horen

10 tips voor beter horen

Naarmate we ouder worden, begint ons vermogen om te horen te verlagen. Gehoorverlies als gevolg van leeftijd over het algemeen is het niet medisch behandelbare of omkeerbaar; echter, kan een persoon bepaalde voorzorgsmaatregelen gezonde gehoor behouden zo lang mogelijk. Voor een persoon die geïnteresseerd is in het verbeteren van zijn gehoor, een aantal waarschuwingen en oefeningen zijn beschikbaar.

Houd de gehoorgang Gratis

Vermijd het plaatsen van artikelen, zoals double-ended wattenstaafjes, in de gehoorgang, omdat dit schade aan het binnenoor kunnen veroorzaken.

Regelmatige controles

Regelmatig medische check-ups met een huisarts moet ook de oren. Een arts controleert de oren van een persoon op tekenen van schade of gehoorproblemen.

Verlaag het volume

Zet het volume van de televisie te laag, totdat het duurt richten om het geluid te horen. Deze oefening dwingt de hersenen harder om te horen te werken en geleidelijk leert de hersenen geconcentreerd gehoor.

Spreek rustig

Praat met anderen op een rustige manier. Deze oefening dwingt de hersenen te halen uit tonale veranderingen in de stem, in plaats van zich te concentreren op het horen van een hoger volume geluiden.

Be Silent

Tijd doorbrengen in stilte kan de hersenen op te pikken alle kleine geluiden een persoon zou normaal gesproken niet horen met achtergrondgeluid zoals muziek of de televisie. Dit maakt ook de oren te passen aan verschillende delen in verschillende omgevingen.

Bescherm de Oren

Gebruik bescherming in de vorm van oorkappen of oordopjes als in omgevingen met volumes van meer dan 85 decibel. Gebruik ook bescherming bij het gebruik van luide instrumenten zoals sneeuw blowers, grasmaaiers en elektrische gereedschappen.

Rest de Oren

Na blootstelling aan zeer luide omgevingen zoals concerten, geef de oren een rust door het vermijden van extra luide geluiden en gebruik te maken van oordopjes of oorbeschermers.

Be Aware

Blijf op de hoogte van de tekens en symptomen van gehoorverlies. Symptomen van gehoorverlies zijn onder voortdurend om mensen te vragen zich te herhalen, consequent het draaien van de volume van een radio of televisie en prikkelbaar tijdens en na lange gesprekken voelen.

Een bezoek aan een dokter

Roep onmiddellijk medische hulp na het ervaren van eventuele tekenen en symptomen van gehoorverlies. Onbehandeld gehoorverlies kan leiden tot frustratie, moeite en sociale terugtrekking. Onbehandeld gehoorverlies kan ook gevaarlijk zijn in bepaalde situaties.

Blootstellingslimiet

Wanneer een persoon ervaart geluiden die te luid voor een lange periode zijn, kan permanente schade aan de oren en gehoorverlies optreden. Beperk alle blootstelling aan harde geluiden.