10 tekenen van een Shopaholic

10 tekenen van een Shopaholic

Dwangmatige shoppers worstelen met een verslaving als elke andere; winkelen en het kopen ze zich goed voelen, en dat gevoel is iets wat ze moeten voldoen tegen elke prijs. Negentig procent van de shopaholics zijn vrouwen, en angst wordt beschouwd als de boosdoener. Ze hebben een behoefte om speciaal voelen en verzorgd en eenzaamheid te verbannen. Maar de hoge van inkoop wordt al snel gevolgd door de domper en schuld van de schuld. Om die gevoelens opzij te duwen, gaat de shopaholic winkelen weer.

1. Buying Makes You Feel Good

Wat wil je het liefste doen? Als u genieten van winkelen en het kopen van meer dan u veel plezier bezit en het gebruik van de dingen die je koopt, het is de kans dat je een shopaholic. De gevolgen van het kopen van dingen die je niet nodig hebt zijn niet relevant; je voelt geweldig als je winkel.

2. Buying Makes You Feel Bad

Als andere mensen vonden dat je eigendom is 100 paar handschoenen, waarvan de meeste u nooit dragen, zouden ze geschokt zijn. Je houdt je uitgaven een geheim om te voorkomen dat geconfronteerd over. Het voelt vernederend te moeten winkel.

3. U Overdraft

Je schrijft cheques ook al is er niet genoeg geld op de bank om ze te bedekken. Je weet dat je niet kan veroorloven wat u koopt, maar je koopt het toch. Uw inkomen is altijd onvoldoende.

4. Plastic is je vriend

Het voelt als het krijgen van iets gratis als u een creditcard te gebruiken, en je vergeet je nodig hebt om de rekening te betalen. Je dingen kopen met een creditcard die u waarschijnlijk niet te kopen zou zijn als je moest contant te betalen voor hen.

5. U hebt geen spaargeld

Je weet dat er grote aankopen die u nodig hebt om in de toekomst - een auto, meubels, thuis reparaties en dergelijke. Maar wanneer je extra geld, je koopt kleding of speelgoed. U hoeft geen gebruik maken van een meevaller te betalen van een evenwicht credit-card of sparen voor iets wat je echt wilt.

6. U Draag een Balance

U kunt niet betalen van je enorme credit-card factuur, dus je betaalt alleen de minimale, maand na maand, het negeren van de rente. Je bent in ernstige schulden.

7. Dwang

Je hebt geprobeerd te stoppen, maar je kan het niet. Je zegt dingen aan je vrienden als: "Laat mij vandaag iets te kopen, we zullen gewoon kijken," maar je vaak terug naar de winkel gaan later en maken de aankoop toch. Wanneer u uw handen niet kan vullen met boodschappentassen, voel je je niet lekker.

8. Comfort

Wanneer iets onaangenaams gebeurt, je jezelf te kalmeren door het kopen van iets. Wanneer iets groots gebeurt, je jezelf te kopen iets te vieren. Winkelen produceert euforie --- kort.

9. Multiples

In plaats van het kopen van slechts één cd of paar schoenen, je een bos van hen kopen in een keer. Je hebt stapels ongebruikte, ongedragen items nog in hun boodschappentassen.

10. Excuses

Je hebt redenen waarom je iets moest hebben. Het was een van een soort; dan kunt u altijd gebruik een ander; het was op de verkoop. Je liegt tegen anderen over het kopen van dingen.