10 Feiten over Alcoholisme

10 Feiten over Alcoholisme

Voor veel mensen is alcohol een borrel. Voor anderen, alcohol is een ernstig probleem. Alcoholisme is een ziekte en een verslaving. Volgens Medicine.Net, alcoholisme omvat vier symptomen: verlangen, verlies van controle, fysieke afhankelijkheid en tolerantie. Hier zijn 10 feiten over alcoholisme.

Nadelige gevolgen

Alcoholisten lopen een groter risico voor een verscheidenheid van kankers, zoals die in verband met de keel, strottenhoofd, lever, dikke darm en nieren. Alcoholisme kan ook negatieve invloed hebben op het immuunsysteem en de hersenen.

Ik zoek een Cure

Momenteel geen remedie voor alcoholisme bestaat. Echter, kunnen alcoholisten normaal leven te leiden door middel van alcohol behandeling, revalidatie, begeleiding en hulp van familie en vrienden.

Mental Health Issues

Mensen die worstelen met alcohol hebben vaak last van psychische problemen, zoals depressie, paniekaanvallen of angststoornissen.

Opname

Bij alcoholisten proberen te stoppen met drinken ze zullen ervaren ontwenningsverschijnselen. Deze omvatten braken, zweten, angst en schudden.

Foetaal Alcohol Syndroom

Meer dan 10.000 baby's geboren elk jaar met foetaal alcohol syndroom. Foetaal alcohol syndroom is de belangrijkste oorzaak van aangeboren afwijkingen. Baby's met foetaal alcohol syndroom zullen vaak last neurologische schade en groeien op met leerstoornissen. Foetaal alcohol syndroom is te voorkomen als de moeder zich onthoudt van het drinken tijdens de zwangerschap.

Zelfmoord

Bijna 20 procent van alle slachtoffers zelfmoord zijn alcoholisten. Een op de drie aan alcohol gerelateerde sterfgevallen door zelfmoord of van toevallige oorzaken, zoals verdrinking of hoofdletsel.

Wijzigingen

Alcoholisme lokt veranderingen in de alcoholische geest en hersenen. Deze veranderingen zijn anatomische, fysiologische, gedragsmatige en chemische.

All in the Family

Meer dan 75 miljoen volwassenen in de Verenigde Staten zijn blootgesteld aan alcoholisme door hun verwanten. Dit geldt ook voor het hebben van een bloedverwant die een alcoholist of trouwen met een alcoholist. Meer dan zes miljoen minderjarigen wonen in een huishouden waar er ten minste één ouder die alcoholist is.

Strijd tussen de seksen

Mannen hebben meer kans om alcoholisten dan vrouwen zijn. Bijna 10 miljoen mensen worden geclassificeerd als alcoholisten, vergeleken met niet helemaal vier miljoen vrouwen. De meest voorkomende leeftijdsgroep voor zowel mannen als vrouwen alcoholisten is tussen de leeftijden van 18 en 29.

In de Genen

Alcoholisme kan worden geërfd. Maar liefst 40 procent van alcoholisme is gerelateerd aan de genetica. Terwijl de genen van een persoon speelt een rol, zo heeft haar levensstijl en de manier waarop ze is opgevoed. Mensen kunnen alcoholisten, zelfs als niemand anders in hun gezin problemen met alcohol heeft gehad geworden.