Zijn kat Vlooien Gevaarlijk voor mensen?

Kat vlooien zijn de meest voorkomende vlooien op honden en katten. Ze zijn ook de meest voorkomende vlooien op de mens bijten. Ze kunnen allergische reacties of jeukende, zwelling ronde vlekken, meestal op de benen en voeten veroorzaken. U moet contact opnemen met een arts, als de zwelling toeneemt, de jeuk is overdreven of de beten uitscheiden pus.

Wat is de Cat Flea?

Ctenocephalides felis, of de kat vlo, is het meest voor bij ongeveer 2.000 geregistreerde soorten, volgens de Orkin website. Ze verbruiken bloed van hun gastheer te reproduceren en te vertrekken ronde geringd zweren.

Muizen Tyfus

Murine tyfus kan worden veroorzaakt door blootstelling aan geïnfecteerde katten. Het kan buikpijn, rugpijn, huiduitslag, koorts tot 106 graden Fahrenheit, hoesten, hoofdpijn, gewrichtspijn, misselijkheid en braken.

Cat Scratch Fever

Kattenkrabziekte (CSD), ook bekend als kattenkras koorts, kan worden veroorzaakt door een bacterie voorbij vlooien in het bloed van een kat, dan mens doorgegeven door krassen of beten het huisdier. Het kan gezwollen lymfeklieren en koorts, hoofdpijn, vermoeidheid en een slechte eetlust volgens het Nationaal Centrum voor Infectieziekten veroorzaken. Het krijgen van CSD uit een directe vlo beet is onbewezen.

Hoe te behandelen vlooienbeten

Voorkom krassen op het gebied van de beet en schoon met antiseptische zeep. Gebruik Calamine lotion of verdovende crème om jeuk te verminderen. Solliciteer ice packs om de zwelling te verminderen.

Hoe te voorkomen en te ontdoen van vlooien

Reinig uw tapijten en meubels en trakteer uw huisdieren vlooien. Volwassen vlooien leggen hun eieren in deze plaatsen. Solliciteer insecticiden naar het huis en gebruik insecticide zeep of shampoo op huisdieren.

Het kan tot drie maanden de tijd om de vlo cyclus te doorbreken en om vlooien uit te roeien in uw huis.