Zijn irrationele gedachten symptomen van de menopauze?

De symptomen van de menopauze en peri-menopauze variëren, als gevolg van veranderingen in de hormoonspiegels. Depressie en irrationele gedachten zijn ernstige psychische symptomen van de menopauze en peri-menopauze en garandeert een reis naar uw arts.

Menopauze

Verminderde productie van hormonen in de eierstokken en de beëindiging van een menstruele cyclus zijn klinische symptomen voor de menopauze. Menopauze gebeurt meestal bij vrouwen 41-59 jaar; kan echter menopauze op elke leeftijd voorkomen door ovariëctomie of chemotherapie (eierstokken operatief verwijderen).

Peri-menopauze

Peri-menopauze zijn de fasen voor en na de menopauze, die door hormonale onbalans. Hormoon onbalans kan psychologische, metabole en fysische veranderingen zoals stemmingswisselingen, depressie, angst, gewichtstoename, osteoporose, opvliegers en verminderde libido veroorzaken.

Depressie

Pessimisme, gevoelens van verdriet en moedeloosheid betekenen de mentale staat van depressie. Depressie als klinische aandoening duurt langer dan 2 weken en beïnvloedt hoe iemand functioneert. De behandeling bestaat uit medicijnen, begeleiding en ondersteuning van groepen.

Wanen

Wanen onder irrationele gedachten en angsten, die een categorie van depressie zijn. Hormonale onbalans en fysieke en emotionele stress kan leiden tot depressie. In de peri-menopauze en de menopauze, depressie (waaronder wanen) zijn ernstige symptomen die de hulp van uw arts voor advies en / of medicijnen nodig hebben.

Wanen en Menopauze

Wanen als een vorm van depressie vluchtiger dan 2 weken, maar kan tijdens de perimenopauze regelmatig voorkomen. Een patroon van een depressie kunnen zijn wanen, stemming of gedrag verschuivingen en moeite met concentreren, die cumulatief kan langer duren dan 2 weken. Dit patroon als klinische depressie kan peri-menopauze betekenen.

Onderzoek en behandeling

Volgens de 6 mei 2009, artikel in 'Newsweek', een diagnostische test toont belofte om menopauzale begin te voorspellen door niveaus van een ovariële hormonen. Voor de menopauze, kan de behandeling voor depressie worden voorgeschreven als aanvulling op hormoontherapie.