Ziekte Carrying Insecten Lijst

Ziekte Carrying Insecten Lijst

Insecten overgebrachte ziekte vormt een ernstige bedreiging voor de gezondheid van de mens en is een belangrijke oorzaak van ziekte-gerelateerde sterfte in de hele wereld. Veel gangbare insecten dragen parasitaire ziekten die direct kunnen worden doorgegeven aan mensen of huisdieren, en er zijn weinig immunisaties getroffen om infectie te voorkomen. Het beperken van contact met ziekteverwekkende insecten is de sleutel tot het vermijden van potentieel levensbedreigende ziekte, hetzij thuis of in het buitenland.

Mosquito

Gedurende de afgelopen 170 miljoen jaar zijn muggen (Anopheles) geëvolueerd in bijna elk deel van de wereld. Er zijn meer dan 175 soorten muggen in de Verenigde Staten, volgens Web MD, elk potentieel schadelijke ziekten en parasieten leveren mens. Muggen het meest beroemde dragen malaria, die meer dan 3 miljoen doden per jaar veroorzaakt in de hele wereld, ook al gevallen in de Verenigde Staten zijn zeldzaam. Naast malaria, muggen dragen knokkelkoorts, encefalitis, West-Nijl virus en gele koorts. West Nile virus is uitgegroeid tot een ernstige gezondheids-zorg in de Verenigde Staten in de afgelopen jaren, treft paarden en mensen met een griep-achtige ziekte en bijbehorende uitslag.

Teken

Teken zijn vaak vectoren voor de ziekte van Lyme, tyfus en tekenencefalitis. Herten teken (Ixodes scapularis) zijn kleine insecten, nauwelijks groter dan een stipje van zwarte peper. Eenmaal volgezogen met bloed, herten teken worden beter zichtbaar. Herten teken zijn de belangrijkste soorten in de overdracht van de ziekte van Lyme, die zij doorgeven vooral in het late voorjaar en de vroege zomer. Lone Star teek (Amblyomma americanum), doorgaans te vinden in het zuidoosten van de Verenigde Staten, zijn genoemd naar een opvallende bleke markering op hun rug. Ze zijn bekende dragers van de ziekte van Lyme en tekenencefalitis, hoewel deze laatste zaken zijn zeldzaam.

Tseetseevlieg

Tseetseevliegen (Glossina) zijn grote steekvliegen gevonden in heel Noord-en sub-Sahara Afrika. Hoewel ze sterk lijken op de gewone huisvlieg, ze zijn herkenbaar door hun grote slurf en overlappende vleugels. Ze zijn de voornaamste vector voor menselijke slaapziekte (trypanosomiasis), een parasitaire ziekte gekenmerkt door jeuk, gezwollen lymfeklieren, vermoeidheid, neurologische symptomen en progressieve dood. Tseetseevliegen vormen een groot risico voor mensen in Afrika, het infecteren van ongeveer 70.000 mensen per jaar, volgens de World Health Organization.

Sand Fly

Zandvliegen (Phlebotomus) zijn te vinden in de hele wereld, samenkomen in de buurt van de organen van zout en zoet water. Het zijn kleine vliegende insecten die in de volksmond bekend staan ​​als 'no-see-ums. " Zij dragen de ziekte leishmaniasis, wat een geleidelijke infectie van de huid of inwendige organen. Er zijn ongeveer 1,5 miljoen nieuwe gevallen van cutane (die zich op de huid) en 500.000 gevallen van viscerale (inwendige organen) leishmaniasis gediagnosticeerd elk jaar over de hele wereld, volgens de Centers for Disease Control. Het is moeilijk om zandvlieg beten te voorkomen als gevolg van hun grote aantallen, maar gemeenschappelijke insectenwerend middel is effectief in het verminderen van de kans op beten.