Zal een vegetarisch dieet Lagere Cholesterol?

Cholesterol wordt gemeten in low-density lipoproteïnen (LDL), de slechte cholesterol; high-density lipoproteïnen (HDL), de goede cholesterol; en triglyceriden. Onafhankelijke studies suggereren dat vegetarische diëten bieden een groot potentieel voor het verlagen van cholesterol. In "Vegetarisch Dieet: Wondermiddel voor Moderne welvaartsziekten", een Australische studie gepubliceerd in het Oxford Journal of Medicine, een test dieet van soja-eiwit, peulvruchten, noten en oplosbare vezels geproduceerd dalingen in de niveaus van LDL-cholesterol, totaal cholesterol en triglyceriden in deelnemers . In "A Dietary Portfolio Aanpak Cholesterol Reduction", een Canadese studie aangehaald in het tijdschrift Metabolisme, onderwerpen gevoed een vezelrijk, vetarm vegetarisch dieet ervaren lager LDL-cholesterolgehalte.

Dieet

Een totaal vegetarisch (veganistisch) dieet bevat alleen plantaardige voedingsmiddelen. Lacto-vegetariërs toevoegen zuivelproducten aan hun voeding. Lacto-ovo-vegetariërs vullen ook hun voeding met eieren. Een veganistisch dieet sluit al het dierlijke vetten bekend om cholesterol bevatten. Echter, verzadigde vetten in coconut, palm en palmpitolie en cacaoboter, en de transvetzuren in gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige olie. Beperking niet alleen dierlijke producten, maar ook verzadigde en trans-vetzuren in het dieet cholesterolgehalte.

De zuivelproducten en eieren geconsumeerd door sommige vegetariërs bevatten dierlijke vetten, die bijdragen aan een hogere cholesterol. Door het selecteren van vetarme of vetvrije melk en kaas, kan lacto-vegetariërs voorkomen dat aanzienlijke hoeveelheden cholesterol in hun voeding. Eigeel zijn echter zeer hoog in cholesterol. Ervoor kiezen om eieren te eten in tegenspraak met het doel van een vegetarisch dieet om cholesterol te verlagen.

Veganistisch dieet levensmiddelen reeds bekend om het cholesterolgehalte te verlagen omvatten havermout en haverzemelen, walnoten en amandelen, olijfolie en de omega-3 vetzuren in lijnzaad en canola olie. De Australische studie suggereert ook combinaties van deze levensmiddelen in een voedzaam vegetarisch dieet plan kan niveaus van LDL en triglyceriden verder te verlagen.

Met uitzondering van vitamine B-12, zal een goed uitgebalanceerd veganistisch dieet met een breed assortiment van fruit, groenten, volle granen, peulvruchten, noten en soja-eiwit de voedingselementen die nodig zijn voor een gezond lichaam. Het nemen van vitamine B-12 als supplement wordt aanbevolen. Het is belangrijk om bijzondere aandacht te besteden aan zorg voor de voeding levert essentiële voedingsbehoeften en niet te veel calorieën en verzadigde vetten.