Wie het eerst ontdekt prostaatkanker?

Wie het eerst ontdekt prostaatkanker?

Prostaatkanker is een belangrijke doodsoorzaak voor mannen. Terwijl behandelingen voor de ziekte verder te verbeteren met elk voorbijgaand decennium, de ziekte zelf is waarschijnlijk al sinds de oudheid. Prostaatkanker werd voor het eerst beschreven in de jaren 1500, maar werd niet geïdentificeerd tot de jaren 1800. Veel mannen zijn verantwoordelijk voor het leggen van de fundamenten van onze moderne begrip van prostaatkanker.

Wat is de prostaat?

De prostaat is een klier net onder de blaas en is slechts in mensen. De klier helpt bij de productie van sperma.

Vroeg Verwijzingen naar Cancer

Kanker bestaat al sinds de oudheid. De oude Egyptenaren schreven over verschillende vormen van kanker en hun behandelingen zo lang als 5000 jaar geleden.

Niccolo Massa

De man gecrediteerd met het schrijven van de eerste beschrijving van de prostaat was de Italiaanse anatoom Niccolo Massa, in 1526.

Andreas Vesalius

Andreas Vesalius, een beroemde kunstenaar en auteur, was de eerste die een gedetailleerde tekening van de prostaat te creëren in het jaar 1538 Vesalius schreef de baanbrekende medische verhandeling "De humani corporis fabrica."

Dr John Adams

De man gecrediteerd met de eerste identificatie van prostaatkanker is de Britse chirurg John Adams, die een artikel over zijn ontdekking in het medische tijdschrift "The Lancet" in 1853 In het artikel schreef, Adams bespreekt zijn behandeling van een 59-jarige man.