Whole Grain Foods Voordelen

Whole Grain Foods Voordelen

De meeste mensen weten dat volle granen zijn goed voor het dieet. Zij mogen echter niet zeker van zijn wat onder volkoren voedsel, of waarom volkoren granen gunstig voor het lichaam zijn. De nieuwe voedingsrichtlijnen in 2005 opgericht raadt volwassenen eten minstens drie porties van volle granen op een dagelijkse basis. Volle granen bevatten magnesium, ijzer, vezels en B-vitamines en andere anti-oxidanten.

Fiber

Volle granen met een hoog gehalte aan vezels verminderen de kans op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten door het verminderen van het cholesterolgehalte en de bloeddruk. Volkoren verbruik helpt ook om gewicht te behouden en vermindert constipatie symptomen. Graan is belangrijk voor het lichaam omdat zij verscheidene vitaminen en mineralen en complexe koolhydraten. Het biedt ook natuurlijke voedingsstoffen met minimale hoeveelheden vet. Het eten van volle granen is een betere optie, omdat het vezelgehalte bevat voedingsstoffen geladen met magnesium, kalium en selenium.

B-vitaminen

B-vitaminen lijken in volle granen levensmiddelen; zij helpen onze stofwisseling door het vrijgeven van opgeslagen energie in vet, eiwitten en koolhydraten. Zij een belangrijke rol spelen in het behoud van een gezond zenuwstelsel.

Foliumzuur en foliumzuur

Foliumzuur en foliumzuur zuren zijn een ander type van vitamine B. Foliumzuur komt van nature van het nuttigen van volkoren voedsel zoals volkoren brood, bladgroenten, runderlever, oranje en tomatensap. Foliumzuur, daarentegen, is een synthetische vorm van vitamine B, meestal in supplementen. Deze twee vormen van vitamine B zijn belangrijk bij het vormen van rode bloedcellen. Het consumeren van foliumzuur samen met foliumzuur wordt aanbevolen voor zwangere vrouwen. Dit voorkomt risico voor de pasgeborene uit het ontwikkelen van spina bifida, neurale buisdefecten, en anencefalie tijdens de foetale ontwikkeling.

Ijzer

Volle granen bieden een rijke bron van non-heem ijzer. IJzer is een essentiƫle voedingsstof omdat transporteert zuurstof in het bloed. Ijzer in voedingsmiddelen met een hoge concentratie van heem-ijzer. Heem-ijzer wordt doorgaans in vlees en voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan vitamine C, die een belangrijke rol bij het verbeteren van de absorptie van voedingsmiddelen die niet-heem ijzer hebben speelt.

Magnesium en Selenium

Hele korrels een enorme hoeveelheid magnesium en selenium. Magnesium is nuttig omdat het helpt bij de opbouw van botten en releases spier energie. Selenium biedt celbescherming tegen oxidatie, en helpt het lichaam te handhaven van een sterk immuunsysteem.