Welke supplementen veroorzaken haaruitval?

Voedingssupplementen hebben veel belangrijke voordelen voor de gezondheid, waaronder het verbeteren van haar kwaliteit, maar wanneer ze in overmaat kunnen zij leiden tot haaruitval. Hier is een overzicht van de supplementen die dit effect en de juiste aanbevolen dosering van elk kunnen hebben.

Vitamine A

Vitamine A is belangrijk voor de gezondheid van het oog, immuniteit en onderhouden haar, huid, tanden en botten, maar dan 25.000 IU per dag kan worden giftig en leiden tot een aandoening bekend als hypervitaminose. Deze aandoening veroorzaakt tijdelijke haaruitval en andere medische aandoeningen, vooral bij vrouwen. De veilige dosering van vitamine A is 4.000 tot 5.000 IU per dag.

Zink

Overmatige zinkverbruik produceert haaruitval omdat het interfereert met het vermogen van het lichaam om koper, ijzer, magnesium en mangaan, die essentieel zijn voor gezond haar absorberen. Zink giftig wanneer ze in overmaat van 60 milligram per dag. Plak dichter bij de aanbevolen dagelijkse dosis van 11 mg, hoewel verhoogde doseringen onder 60 milligram haargroei kan toenemen.

Hormonen

Hormonen doorgaans te vinden in pil en hormonale substitutietherapie (HST) hebben bewezen om de haargroei te versnellen, hoewel een snellere haargroei betekent je haar bereikt zijn rustfase en valt uit sneller dan normaal. Als gevolg daarvan kunnen mensen die anticonceptie of HRT medicijnen in te nemen last van haaruitval. Gewoonlijk het lichaam zich aanpast aan de hormonen na drie tot vier maanden en haaruitval afneemt.

Overwegingen

Voorgeschreven medicatie, alcohol en recreatieve drugs veranderen de manier waarop supplementen worden geabsorbeerd en kan het nodig zijn om verschillende doseringen te nemen. Ook zwangere en zogende vrouwen moeten iets hogere doseringen van vitaminen en mineralen dan normaal, en vrouwen die net bevallen zijn kan het nodig zijn om hun doseringen ook aanpassen. Als een van deze voorwaarden op u van toepassing, vraag dan een arts of voedingsdeskundige voordat het nemen van supplementen.

Waarschuwing

De inhoud van voedingssupplementen wordt niet geanalyseerd door de Amerikaanse Federal Drug Administration, dus je kunt nooit 100 procent zeker het supplement u daadwerkelijk hebt gekocht is wat het etiket zegt dat het is. Gelukkig zijn sommige bedrijven vrijwillig volgen de normen die de FDA stelt voor de geneeskunde. Onderzoek vitamine producenten voor het kopen van supplementen, zodat u kunt er zeker van jou afkomstig zijn van een betrouwbare bron.