Welke medicijnen worden gebruikt voor ADHD?

Een groot deel van de behandeling van ADHD wordt voorgeschreven medicatie. Naast gedragstherapie en coping vaardigheden onderwijs, medicijnen helpen ADHD patiënten beheren en hun energie-niveaus, evenals aandacht. Hoewel Ritalin is een veel voorgeschreven medicijnen, zijn veel andere drugs en soorten drugs gebruikt voor de behandeling van ADHD.

ADHD

Attention deficit hyperactivity disorder of ADHD is een neurologische aandoening waarbij een patiënt problemen gericht op taken en onderhouden van energie naar het punt waar het verstoort het normale leven activiteiten. ADHD vaak gediagnosticeerd bij kinderen, maar ook volwassenen gediagnosticeerd. Typische symptomen zijn een onvermogen om taken te voltooien, ongeduld tijdens het wachten in de rij of om een ​​bocht te nemen, gebrek aan oogcontact wanneer zij worden aangesproken en een voorliefde te lopen of klimmen op structuren zoals banken en gordijnen.

Methylphenidates

Methylphenidates worden beschouwd als stimulerende middelen, maar niet handelen op de manier die amfetaminen doen. Voor ADHD-patiënten, methylphenidates het stimuleren van de hersenen, maar helpen filteren afleiding. Ze worden meestal gebruikt om de behandeling van narcolepsie, maar worden voorgeschreven aan ADHD-patiënten in een lagere dosering. Ritalin en Concerta zijn voorbeelden van voorgeschreven methylphenidates.

Amfetaminen

Amfetaminen, zoals Adderall, zijn ontworpen om ook de geest te stimuleren. Zij neigen krachtiger dan methylphenidates zijn. Amfetaminen werken door het verhogen van noradrenaline en dopamine in de hersenen, neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor het helpen van mensen te concentreren en onderhouden van een goed humeur. Ze verhogen de alertheid en vermoeidheid te verminderen, die beide kan hebben uitgebreid treft bij ADHD-patiënten.

Bupropion

Bupropions beschouwd antidepressiva. Soms zijn de receptoren voor norepinefrine en dopamine niet goed en laat de hersenen die neurotransmitters reabsorb, verlaging van zowel de hersenen. Bupropions werken door te voorkomen dat de heropname, het houden van die niveaus consistent. Wellbutrin is een voorbeeld van een bupropion ADHD patiënten voorgeschreven.

Side Effects

Zoals bij veel voorgeschreven medicijnen, zijn er bijwerkingen die geassocieerd kunnen worden met ADHD medicatie. Droge mond, diarree en misselijkheid zijn geassocieerd met Ritalin. Jongere patiënten zou hebben verminderd eetlust en moeite met slapen. Een van de belangrijkste zorgen met het nemen van Wellbutrin was een kans op aanvallen. Echter, het verhoogde risico was bij doses boven 450 mg bij patiënten met een voorgeschiedenis van hoofdtrauma of leverziekten.