Welke effecten heeft Ritalin te hebben tijdens de zwangerschap?

Welke effecten heeft Ritalin te hebben tijdens de zwangerschap?

Ritalin (of methylfenidaat hydrochloride) is een recept geneesmiddel vaak gebruikt om ADHD te behandelen (meestal aangeduid als ADD of ADHD) bij volwassenen en kinderen ouder dan zes. Er is een risico op bijwerkingen van deze medicatie, en het wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of moeders die borstvoeding geven, behalve in extreme omstandigheden.

Gebruik

Ritalin is een stimulerend medicijn dat je centrale zenuwstelsel, het stimuleren van je hersenstam en de hersenschors. Gebruik bij patiƫnten met ADHD kan hyperactiviteit verminderen en verhogen aandachtsspanne.

Dierstudies

Volgens Ritalin's fabrikant, Novartis Pharmaceuticals, pre-goedkeuring studies die werden uitgevoerd op drachtige dieren (die zeer hoge doseringen kregen) wezen op een verhoogd risico van de foetus ontwikkelen spina bifida, verminderde groei / gewichtstoename en skeletafwijkingen.

Effect op ongeboren baby's

Volgens het boek Talking Back to Ritalin, kan blootstelling aan stimulerende uw ongeboren kind schaden. Kinderen van vrouwen die Ritalin mishandeld tijdens de zwangerschap later ontwikkelde een scala van ontwikkelingsstoornissen. Blootstelling aan stimulantia kan later vergelijkbaar met ADHD problemen veroorzaken.

FDA Classification

De FDA classificeert Ritalin als een categorie C voor de zwangerschap, wat betekent dat dierexperimenteel onderzoek is gebleken nadelige effecten, maar er zijn niet genoeg menselijke studies. De FDA stelt dat zwangere vrouwen alleen moet gebruiken Ritalin als het voordeel opweegt tegen het risico voor de foetus.

Gebruik bij moeders die borstvoeding geven

Het is onbekend of methylfenidaat wordt uitgescheiden via de moedermelk. Aangezien veel medicijnen kunnen worden doorgegeven van moeder op kind via de moedermelk, de FDA adviseert voorzichtigheid bij het voorschrijven van Ritalin aan zogende moeders met ADD.