Wat zijn tekenen van nierfalen?

Wat zijn tekenen van nierfalen?

Uw nieren zijn roodachtig, boonvormige organen die vele functies bieden in uw lichaam de essentiële processen. Niet alleen hebben ze de onzuiverheden te verwijderen uit het bloed, maar ze bevorderen ook de productie van rode bloedcellen en helpt om de bloeddruk te reguleren. Zonder functionerende nieren, kun je niet leven. Nierfalen kan worden verwoestende, maar als het vroeg genoeg gevangen kun je maatregelen nemen om uw leven te redden nemen.

Hypertensie

Hoge bloeddruk, of hypertensie, is niet ongewoon onder de Amerikanen en het kan een willekeurig aantal ernstige aandoeningen signaleren. Echter, hoge bloeddruk is niet alleen een symptoom van nierfalen. Het kan ook leiden tot nierfalen bij degenen die perfect gezonde nieren. Dit komt doordat de nieren afhankelijk van een normale bloeddruk bloed te filteren en laat hormonen die bloeddruk. Zelfs als uw nieren nog normaal functioneren, kan een chronische hoge bloeddruk de haarvaten beschadigen in uw nieren en kan leiden tot nierfalen.

Uremie

Uremie is een zeer ernstige aandoening die kan voorkomen dat vitale orgaansystemen, zoals de spieren, het hart en de hersenen werken. Uremie is de ophoping van ureum, een afvalproduct geproduceerd wanneer eiwitten afbreekt. Normaal gesproken, je nieren verwijderen ureum uit het bloed en gebruik deze om de urine te maken. De urine wordt uitgescheiden. Wanneer je met nierfalen, je nieren stoppen met het filteren van het ureum uit je bloed en het begint op te bouwen, waardoor giftige resultaten.

Oedeem

Gezwollen enkels en vingers kan een teken zijn van oedeem, een ander symptoom van nierfalen. Bij normaal functioneert, zal uw nieren het overtollige water uit je bloed te verwijderen en scheiden als urine. Als uw nieren niet, het water blijft in het bloed en het moet ergens anders te vinden om te gaan. Vaak is het zwembad in uw ledematen veroorzaakt een abnormale zwelling of oedeem.

Bloedarmoede

Als uw zorgverlener diagnoses je als bloedarmoede, kan dat een teken van nierfalen zijn. Anemie is een aandoening waarbij uw lichaam heeft een laag zuurstofgehalte in het bloed, waardoor onverklaarbare zwakte, lage energie en algemene vermoeidheid. Werking nieren los hormonen die de productie van rode bloedcellen te promoten. Rode bloedcellen transporteren zuurstof moleculen via uw bloedbaan naar de verschillende delen van uw lichaam, waar je cellen dan kunnen ze gebruiken voor essentiële levensprocessen. Wanneer uw nieren niet, je stopt met het maken van zo veel rode bloedcellen en kan niet dragen zo veel zuurstof.

Metabole acidose

Behoud van een goede balans tussen zuren en basen in je lichaam is essentieel voor het leven. Als je lichaam te zuur is, kan het niet verder gaan op de basic life functies. Uw nieren te helpen een normale pH-balans van de productie van bicarbonaat om je zuurgraad van het bloed tegen te houden. Als je nieren niet werken, je bloed wordt te zuur en u metabole acidose ontwikkelen. Metabole acidose kan leiden tot coma of de dood. Als uw zorgverlener diagnosticeert u met metabole acidose, zal hij ook onderzoeken uw nieren, omdat het teken van nierfalen kan zijn.