Wat zijn PPO & HMO?

Ziekenfonds (HMO) en een preferred provider organisatie (PPO) zijn beide geslaagd zorginstellingen. Hoewel beide soorten zorginstellingen werken vergelijkbaar, zijn er duidelijke verschillen.

Zorgorganisaties

In tegenstelling tot traditionele verzekeringen, een HMO biedt gezondheidszorg aan haar leden door ze te koppelen met artsen die ook zijn toegetreden tot de HMO organisatie.

OEP

Een PPO werkt op dezelfde wijze een HMO in dat het verbindt leden die voor hun gezondheidszorg met een netwerk van artsen die hebben-pay vooraf ook toegetreden tot de PPO organisatie. Echter, in tegenstelling zorgorganisaties, die open en vaak nodig is voor werkgevers met 25 of meer full-time medewerkers, een PPO is een third-party provider, en wordt vaak in opdracht van verzekeraars om diensten te verlenen aan hun leden.

Voordelen van een PPO

Een PPO algemeen toestaat dat een grotere mate van flexibiliteit en keuze in de gezondheidszorg opties voor haar leden dan een HMO. Een lid van een PPO kan ervoor kiezen om de gezondheidszorg in te winnen bij een dienstverlener die zich niet in de PPO-netwerk, hoewel er wellicht meer financiƫle prikkels om de PPO provider gebruiken. Daarnaast worden co-betalingen, eigen risico en andere out-of-pocket kosten over het algemeen beperkt met een PPO.

Nadelen van een PPO

In vergelijking met een HMO, OPE ook enkele nadelen. Als een consument tracht een niet-PPO provider gebruikt, PPO biedt minder financiƫle vergoedingen. Deze sterk beperkt niet PPO keuzes van de consument. Er is meer papierwerk die betrokken zijn bij het veiligstellen van een vergoeding met een PPO, en in situaties waarin een co-pay is vereist, deze betalingen zijn over het algemeen hoger dan bij een HMO.

HMO Voordelen

Wanneer u deelneemt aan een HMO, u kiest voor een huisarts (PCP) wie is de eerste professionele die u raadplegen voor alle medische behoeften. Uw PCP is degene die zal beoordelen als u aanvullende behandeling en waar moet zoeken. Dit aanspreekpunt helpt om af te houden van de prijs van een HMO. Bovendien, omdat zorgorganisaties vereisen een maandelijkse vergoeding, zijn er geen eigen risico te voldoen. In tegenstelling tot de OEP's, er is een focus op preventieve zorg en vroege opsporing en behandeling, met geen limiet op levenslange uitkering.

HMO Nadelen

Vanwege de starre gatekeeping door de PCP om kosten ingedrukt houdt, hebben de leden van zorgorganisaties vaak had moeite op zoek naar specialistische zorg. Ook non-HMO artsen vaak niet onder een HMO.