Wat zijn natuurlijke bronnen van statines?

Hoewel er een aantal voedingssupplementen die als alternatief of aanvulling op de traditionele geneeskunde voor de behandeling van het verlagen van bloedcholesterol niveaus is er slechts één natuurlijk voorkomende: statine. Statines zijn medicijnen die. hun acties binnen het lichaam. veroorzaken een daling van de LDL-cholesterol (slechte cholesterol) en het verhogen van HDL-cholesterol (goed cholesterol).

Achtergrond

Het was van een ontdekking tijdens gezamenlijke onderzoeksinspanningen van de Amerikaanse en Japanse wetenschappers dat de eerste anti-cholesterol medicijn, lovastatine, werd gecreëerd. Een schimmel (gist) dat groeit op rijst produceert een natuurlijke chemische stof die het cholesterolgehalte verlaagt.

Andere supplementen: Lijnzaad

Er zijn andere voedingssupplementen die geacht hetzij steun verlaagt het LDL cholesterolgehalte of steun verhogen van HDL cholesterol. Deze supplementen zijn niet wetenschappelijk onderzocht op een wijze tonen deze acties worden toegeschreven aan de supplementen. Eén van deze niet-statine supplementen lijnzaadolie en olie. Zowel lijnzaad en lijnzaadolie zijn gebruikt bij de behandeling van hoge cholesterol. Lijnzaad en zijn olie zijn bronnen van plantaardige omega-3 vetzuur alfa-linoleenzuur (ALA). Het is de actie van ALA die wordt toegeschreven aan niet alleen verlagen van het cholesterolgehalte in sommige studies, maar ook triglyceride niveaus en bloeddruk. Wetenschappelijke studies om dit voordeel te bewijzen hebben gemengde resultaten, volgens het Nationaal Centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde (NCCAM).

Andere supplementen: Knoflook

Knoflook is een van de voeding / voedingssupplementen waaraan cholesterolverlagende eigenschappen werden toegeschreven. Hoewel studies uitgevoerd om de medische voordelen van knoflook bepalen, zijn er geen betrouwbare menselijke wetenschappelijke studies knoflook date. Knoflook is gebruikt om hoge cholesterol en triglyceriden te verlagen. Terwijl NCCAM meldt dat er enig bewijs dat wijst op een geringe daling van het cholesterolgehalte het gebruik van knoflook, de NCCAM een studie gefinancierd die geen effect van knoflook op het cholesterolgehalte geproduceerd.

Andere supplementen: Soy

Soja is meer studie genoten in de behandeling van verhoogde cholesterol dan zowel lijnzaad of knoflook, die door de FDA toestemming gekregen om bepaalde sojaproducten claimen als hart-gezond. Criteria voor dergelijke sojaproducten is dat de producten die 6,25 gram of meer sojaproteïne, minder dan 3 g totaal vet, minder dan 1 gram verzadigd vet en niet meer dan 20 milligram cholesterol. Soja is gebruikt bij de behandeling van hoge cholesterol. NCCAM meldt dat er aanwijzingen dat de dagelijkse inname van soja-eiwit kunnen enigszins lager LDL-cholesterol suggereert. Studie resultaten worden geanalyseerd op de voordelen van soja zijn naast een gezonde voeding, of sojaproducten zijn gebruikt als een alternatief voor andere producten, zoals sojamelk in plaats van koemelk.

Expert Insight

Rode Gist Rijst is een nietje in vele Aziatische diëten. In de Verenigde Staten, rode gist rijst is verkrijgbaar als voedingssupplement / voedingssupplement. Het Nationaal Centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde citeert een dubbelblinde studie uitgevoerd door de Universiteit van Pennsylvania en de Thomas Jefferson University over de invloed van rode gist rijst op zowel het verlagen van het cholesterolgehalte en het vermijden van de statine-geassocieerde myalgie (SAM) die wordt ervaren door sommige mensen die statine medicijnen nemen. De resultaten van deze studie van 62 mensen gedurende 24 weken bleek dat rode rijst gist beduidend LDL cholesterol verminderden zonder verhoging myalgie. Bovendien stelde de rode gist rijst produceert geen verhoogde leverenzymen in de studie deelnemers als voorgeschreven statines soms doen. Verdere studies moeten worden gedaan om te bepalen of deze uitkomsten worden herhaald (wetenschappelijke methode), maar de gegevens uit deze studie suggereert dat mensen met een hoog cholesterolgehalte die niet in staat zijn aan de voorgeschreven statines verdragen kunnen baat hebben bij een behandeling met rode gist rijst.

Expert Insight

Artsen Maia Carter en James H. O'Keefe auteur van een artikel voor de Mayo Clinic "Proceedings" tijdschrift over de geschiktheid van rode gist rijst als een alternatief voor medicatie statine voor de behandeling van hoog cholesterol. De artsen wijzen op de herhaalde wetenschappelijk bewijs dat minder kans op "hartinfarct, cardiovasculaire dood, beroerte, en behoefte aan cardiale revascularisatie procedures [coronaire bypass]" (Carter en O'Keefe) statines. Er is geen dergelijk lichaam van bewijsmateriaal voor de rode gist rijst. Punten zijn ook gemaakt dat statines zijn zuiniger dan rode gist rijst supplementen (met behulp van de $ 4 recepten verkrijgbaar bij grote drogisterijen) en dat terwijl de FDA mandateert de zuiverheid en veiligheid van de voorgeschreven medicatie, is er geen dergelijke opzichter voor voedingssupplementen. Toch, de Mayo Clinic erkent dat rode gist is aangetoond in humane en dierlijke studies totaal cholesterol, LDL-cholesterol en triglyceriden verlagen.