Wat zijn goede bronnen van vitamine B1?

Wat zijn goede bronnen van vitamine B1?

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, vitamine B1, ook wel thiamine, is een van de acht B-vitamines die kunnen bijdragen aan de versterking van het immuunsysteem en vermindert stress. 'S Werelds gezondste voedingsmiddelen website zegt dat vitamine B1 bevordert ook de hartfunctie in aanvulling op de coördinatie van de activiteit van spieren en zenuwen, die helpt om energie te verhogen. Bepaalde voedingsmiddelen zoals geelvintonijn, zonnebloempitten en linzen zijn goede bronnen van thiamine.

Tomaten

Tomaten zorgen voor het lichaam met een assortiment van voedingsstoffen, zoals vitamine B1, vitamine K, mineralen, vitamine C en een lange lijst van andere vitaminen. 'S Werelds gezondste voedingsmiddelen website zegt dat het het beste om tomaten te kopen wanneer ze in het seizoen. Tomaten zijn in het seizoen van juli tot september, afhankelijk van waar je woont. Koop lokale biologische tomaten uit boeren in uw regio voor de beste smaak.

Geelvintonijn

'S Werelds gezondste voedingsmiddelen website lijsten geelvintonijn als een goede bron van vitamine B1. Geelvintonijn smaakt vergelijkbaar met andere soorten tonijn. Geniet van geelvintonijn sandwiches of salades bij de lunch of het diner. Dit soort vis wordt verkocht in uw supermarkt vis-afdeling, maar u kunt ook kopen in blik geelvintonijn of bestel ze online. Bak of stoom uw vissen te vergrendelen in de voedingsstoffen. Dit type tonijn is zeer hoog in omega-3 vetzuren, vitamine A en andere B-vitaminen.

Sunflower Seeds

'S Werelds gezondste voedingsmiddelen website vermeldt ook zonnebloempitten als zijnde rijk aan vitamine B1. Deze voedzame voedingsmiddelen is een goede bron van omega-3 vetten, mineralen en andere B-vitamines ook. Zonnebloempitten bevatten veel calorieën, hoewel, dus beperk uw verbruik. Eet deze zaden met mate door besprenkeling ze op salades of andere gebakken gerechten. Rauwe zonnebloempitten zijn lager in calorieën dan geroosterd omdat geroosterde zaden worden gekookt met olie.

Navy Bonen

Navy bonen zijn witte bonen, dat rijk is aan voedingsstoffen, zoals vitamine B1, ijzer, foliumzuur, vezels en eiwitten zijn. Combineer witte bonen met bruine bonen en linzen in een pan met kokend water en kook gedurende 20 minuten of tot de bonen zacht zijn. Voeg gekookte bonen aan uw salade of andere favoriete gerecht. U kunt ook kopen in blik witte bonen die al gaar zijn. Dit eten is goed afgerond, omdat het bestaat uit drie essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor energie: eiwit, ijzer en vitamine B1.