Wat zijn enkele Natural Diëten voor ADHD?

Hoewel je zou kunnen denken dat de enige manier om ADHD te behandelen is met een reguliere regime van voorgeschreven medicatie, moet je weten dat het reguleren van de voedselopname net zo belangrijk van een stap op weg naar het minimaliseren van de symptomen kan zijn. Een holistische benadering van de behandeling van ADHD is gunstig omdat het voorkomt de mogelijkheid van bijwerkingen van medicatie. Als u, of iemand die je kent, lijdt aan ADHD, overweeg dan de volgende glutenvrij, laag-glucose diëten om uw ziekte onder controle.

ADHD en Dieet

Onderzoek heeft uitgewezen dat glucose (bloedsuiker) stofwisseling en overmatige gluten gevoeligheid zijn aandoeningen vaker gezien bij personen met Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) dan de algemene bevolking. In een Nederlands onderzoek bij 40 kinderen met ADHD, 80 procent van de deelnemers aan het voltooien van de studie - die bestaat uit het volgen van een glutenvrij dieet - had een aanzienlijke verbetering in het gedrag, gemeten als een 50 procent verbetering ten opzichte van de ADHD Rating Scale. Een glutenvrij dieet dat de bloedsuikerspiegel regelt lijkt een effectieve natuurlijke remedie voor ADHD zijn.

Algemene richtlijnen

Zelfs als u niet wilt dat een specifiek dieet om ADHD te beteugelen volgen, hier zijn enkele algemene richtlijnen die je kunnen helpen. Elimineer de consumptie van alle bewerkte voedingsmiddelen, verbruiken ten minste vijf of zes kleine maaltijden per dag, verbruikt eiwit (eieren, vlees, vis of kaas) bij elke maaltijd, krijgen al je koolhydraten uit groenten en fruit, het elimineren van granen (zoals ze gluten bevatten ) en verbruiken veel gezonde vetten zoals visolie.

Schwarzbein Principe

Een glutenvrij dieet plan om ADHD te beteugelen is de Schwarzbein Principe, gepresenteerd door Dr Diana Schwarzbein. Om deze aanpak te volgen, verbruiken niet meer dan 15 gram koolhydraten in een enkele maaltijd, het beperken van uw inname aan groenten en fruit (met gluten uit het dieet te verwijderen). Afgezien van dat, er zijn geen beperkingen - verbruiken veel eiwit en adequate hoeveelheden vet. Eet vlees, kaas, kip, kalkoen, vis, boter, room en groene bladgroenten in overvloed.

Stone Age Diet

Een andere methode om gluten verbruik te controleren is het Stenen Tijdperk dieet, ontwikkeld door Dr Richard Mackarness. Het concept: Beperk jezelf tot het consumeren van deze voedingsmiddelen waarin een individu het leven in de steentijd toegang zou hebben gehad. Deze voedingsmiddelen zijn vlees, vis, kip, eieren, fruit, groenten, noten en bessen. Houd uw dagelijkse koolhydraten beperken tot minder dan 60 gram, met al die uit beide vruchten of groenten. Dit gluten laag en glucose onder controle minimaliseren van de symptomen van ADHD.

De Go Diet

Tot slot, rekening houden met de Go-dieet, gepresenteerd door Dr Jack Goldberg, een biochemicus. Op dit plan, eet niet meer dan 50 gram koolhydraten per dag, niet te tellen koolhydraten uit vezels. In feite, streven naar de opname van vezels te maximaliseren met ten minste 25 gram per dag. Drink veel groene, vezelige groenten zoals broccoli, komkommers, sla en spinazie. Eet ten minste de helft van uw totale vetinname uit monounsaturates zoals olijfolie en avocado's, en verbruiken al je koolhydraten uit groenten en fruit (met gluten te elimineren).