Wat zijn enkele goede Assessment Gebruikte hulpmiddelen voor Dual gediagnosticeerd klanten?

De term dubbele diagnose verwijst naar een persoon die is gegeven zowel geestelijke gezondheid en middelengebruik diagnoses door een professionele geestelijke gezondheidszorg. Door het begrijpen van de wisselwerking tussen geestelijke gezondheid en middelengebruik problemen, clinici in staat zijn om de aard van de behandeling interventies die de individuele behoeften te voorzien. Goede evaluatie-instrumenten helpen clinici om deze wisselwerking te ontrafelen en vind de juiste verloop van de behandeling.

Client Geschiedenis

Het krijgen van een stevige geschiedenis kan helpen geven een duidelijk inzicht in de context van het middelengebruik en de ontwikkeling van psychische problemen. Een gedetailleerde geschiedenis omvat wanneer middelengebruik begonnen, de leeftijd en de geschiedenis van de geestelijke gezondheid symptomen, evenals alle eerdere behandeling voor stof of psychische problemen. Deze informatie helpt de clinicus onderscheiden of de geestelijke gezondheid of middelengebruik problemen begonnen als eerste. Sommige mensen met psychische problemen kunnen wenden tot stoffen in een zoektocht naar verlichting van deze symptomen. Dit kan leiden tot misbruik en verslaving aan de stof. In tegenstelling, kunnen sommige mensen die verslaafd zijn aan middelengebruik beginnen te psychiatrie problemen, zoals een stof geïnduceerde psychose hebben.

DSM-IV diagnose

De Diagnostic and Statistical Manual van de American (DSM-IV) is een naslagwerk te publiceren door de American Psychiatric Association en is een belangrijk instrument voor de diagnose van zowel de geestelijke gezondheid en middelengebruik problemen. Artsen kunnen de DSM-IV gebruiken om de symptomen die de cliënt met verschillende diagnostische criteria. Daarbij kan de arts beginnen te differentiëren welke rol stof en mentale gezondheid speelt in het leven van de persoon en hoe deze op elkaar inwerken.

Observatie

Observatie is een belangrijk evaluatie-instrument. Met aandacht voor de huidige symptomen van de cliënt en het gedrag kan de arts geven veel informatie over wat er zou kunnen gebeuren voor de klant op het moment. Zo kan een cliënt die niet in staat is om stil te zitten en heeft druk gezet spraak kan in een manische stemming en kunnen lijden aan een bipolaire stoornis. Het is echter ook belangrijk om te overwegen dat een cliënt die onlangs cocaïne ook kan zien "manische" symptomen. Om een ​​echte diagnose krijgen en te zien wat problemen zetten deze symptomen, is het belangrijk dat de arts de cliënt observeren tijd. Zo is het gemakkelijker om een ​​nauwkeurige psychische diagnose krijgen wanneer een cliënt abstinent is van drugs of alcohol gedurende een periode van tijd.

Raadplegen

De meeste geestelijke gezondheidszorg clinici werken als onderdeel van een team. In samenwerking met andere professionals kan een nuttig hulpmiddel om een ​​dubbele diagnose te beoordelen. Dit geeft de arts een second opinion van een andere professional die een ander perspectief kan bieden. Evenzo kunnen andere professionals bieden een ander vakgebied. Meest behandeling teams bestaan ​​psychiaters, artsen, psychologen, maatschappelijk werkers en verpleegkundigen. Overleg met deze professionals kunnen helpen de arts aan verschillende oorzaken te zien voor de symptomen en bijdragen aan een meer accurate beoordeling.