Wat zijn de voordelen van Rice Bran?

Nogmaals het nieuws is je te vertellen aan een ander voedsel met nieuw ontdekte super voordelen eten voor je gezondheid en rijst zemelen is het nieuwe wonder product. Het woord "zemelen" in het algemeen, doet denken aan een goede gezondheid (hoewel niet per se goed eten). Misschien wilt u weten of wat je hoort waar is en of deze rijst beha is belangrijk genoeg om toe te voegen aan uw dieet is. Misschien bent u al het krijgen van de voordelen van rijst zemelen en niet eens beseffen. Zodra je ontdekt wat er precies rijstzemelen is en ontdek waarom bruine rijst is beter voor je dan witte rijst, kunt u kiezen of u het wilt nemen in uw dieet.

Geschiedenis

De Pennington Nutrition doet verslag: "In het verleden, heeft de menselijke consumptie van rijst zemelen beperkt gebleven, vooral omdat rijstzemelen bederft snel, maar methoden om rijst zemelen behouden zijn ontwikkeld." En met deze ontwikkeling, heeft rijstzemelen snel uitgegroeid tot de nieuwe super eten in health food kringen, de toetreding tot haver en tarwe zemelen. Hoewel de olie van rijstzemelen, ook gemeld rijk aan gezondheidsvoordelen worden, is gebruikt in Japan eeuwenlang volgens de Examiner.com.

Betekenis

Wanneer bruine rijst wordt gepolijst beneden in witte rijst de resulterende "afvalproduct" is rijstzemelen. Rijstzemelen is de reden dat bruine rijst is beter voor je dan witte rijst - en ook de reden dat de witte rijst is een malser rijst dan bruine rijst. De zemelen van de bruine rijst vol vitamine E en levert anti-oxidanten aan het lichaam. In het maken van witte rijst, dit alles voedzame zemelen heeft, tot voor kort, is weggegooid. Met de introductie van de gezondheid voedsel cirkels, rijst zemelen en olie gemaakt van deze rijstzemelen worden aangekondigd als de nieuwste wonder voedsel.

Voordelen

Er is onderzoek gedaan naar de vele voordelen van rijstzemelen te ontdekken. BNET meldt: "In een studie aan de Western Regional Research Center van het Amerikaanse ministerie van Landbouw in Albany, Calif., Onderzoekers ... meldde dat toen hamsters werden gevoed rijst zemelen en een hoog gehalte aan zuivere cholesterol, hun cholesterolgehalte daalde tussen 15 en 30 procent, een percentage gelijk aan of iets beter dan de afname gevonden wanneer de dieren werden gevoed haverzemelen en cholesterol. " In het Pennington Nutrition Series, hebben ze een verband tussen rijst zemelen en botverlies reductie gevonden, wat aangeeft dat rijstzemelen helpt osteoporose te voorkomen. Sciencedaily.com meldt, "Een studie van biomedische wetenschappers aan de universiteit van Leicester blijkt voor het eerst dat rijstzemelen zou het risico op darmkanker te verminderen," en "Onderzoekers van de Tohoku University en het Japanse National Research Institute of Brewing aangetoond dat het toevoegen van rijstzemelen aan de diëten van hypertensie, beroerte vatbaar ratten verlaagde de systolische bloeddruk van de dieren met ongeveer 20 procent ", wat aangeeft dat rijstzemelen is nog een andere voeding om te helpen in de strijd tegen hart-en vaatziekten.

Overwegingen

Rice Bran Oil is een andere vorm van rijst zemelen die populariteit heeft opgedaan voor zijn gezonde voordelen. De Examiner.com rapporteert over de vele toepassingen van deze olie. Dat aangeeft dat een goedkoop en lekker alternatief voor het koken en bakken, de Examiner.com gaat verder met te raden het gebruik van rijst zemelen olie in producten zoals "zepen, crèmespoeling, cosmetica, en zonwering." Ze tout haar kankerbestrijdende gehalte aan vitamine E, evenals de geschiedenis van gebruik in Japan.

Waarschuwing

Een studie, die in NewScientist.com, vond dat rijst zemelen bevat ongewoon hoge hoeveelheden van het gif arsenicum. Van de studie, NewScientist.com rapporten "Zij vonden dat 1 kilogram bruine rijst die gemiddeld 0,76 mg van arsenicum in de toxische anorganische vorm. De rijst bevatte ook enkele niet-toxisch, organisch arseen. De gepolijste witte korrels bevatten 0,56 mg anorganisch arseen per kg, terwijl de rijst zemelen bevat 3,3 mg per kg op het gemiddelde. " Dit was nooit een punt van zorg bij de zemelen werd weggegooid, maar nu dat het wordt verkocht als een super eten, is er een hernieuwde aandacht voor zijn arseen niveaus. "Het risico van huid, longen, blaas en nierkanker stijgt proportioneel met arseen intake," volgens toxicologen. Marie Vahter, een milieu-toxicoloog, stelt: "Recente rapporten wijzen op verhoogde foetale en kindersterfte als gevolg van vrij laag niveau arseen blootstelling via het drinkwater." "Arseen schaadt ook ontwikkeling van de hersenen en schaadt het lichaam in staat om DNA te repareren," aldus NewScientist.com.

Theorieën / Speculatie

Bruine rijst bevat dezelfde voordelen als rijstzemelen - alleen niet in geconcentreerde vorm. Naast niet de geconcentreerde voordelen van rijstzemelen, ook bruine rijst niet de geconcentreerde hoeveelheden arsenicum. Misschien is het antwoord om de vruchten te plukken van rijstzemelen - zonder gevaar voor uw gezondheid - ligt in het eten van bruine rijst in plaats van witte rijst. Neem een ​​beetje extra voorbereidingstijd bij de volgende maaltijd en koken en genieten van enkele bruine rijst.