Wat zijn de tekenen en symptomen van terugkerende blaaskanker?

Wat zijn de tekenen en symptomen van terugkerende blaaskanker?

De tekenen en symptomen van terugkerende blaaskanker zijn niet anders dan die blaaskanker aangegeven in eerste instantie. Het stadium en graad van de blaaskanker een rol spelen bij de kans dat de kanker terugkeert. Zelfs na een tumor in de blaas is geëlimineerd, hetzij operatie of een endoscopische procedure, is het mogelijk dat de resterende blaas voering maligne kan worden en vormen nieuwe tumoren.

Bloed in urine

Hematurie, vaker bloed in de urine bedoeld, is een teken en symptoom indicatief terugkerende blaaskanker. Dit probleem treedt in de meerderheid van de mensen met blaaskanker. De hoeveelheid bloed in de urine varieert; soms de hoeveelheid zo klein kan onopgemerkt is wanneer u de urine met het blote oog. In andere gevallen kan er genoeg bloed in de urine om de kleur van de urine veranderen wat een bleek geel-rood of donkerrood.

Verandering in Urination Habits

Terugkerende blaaskanker kan een verandering in de blaas gewoonten veroorzaken. Een gevoel van urgentie leidt tot frequente bezoeken aan de badkamer en niet in staat om te plassen of urineren in kleine hoeveelheden per keer is een veel voorkomend symptoom van terugkerende blaaskanker. Een ander teken is een branderig gevoel bij het plassen.

Lage rugpijn

Lage rugpijn is een symptoom van terugkerende blaaskanker die presenteert in de laatste stadia van kanker. Vaak is de druk van blaastumoren of tumoren in de omgeving veroorzaakt druk en pijn in de onderrug. Blaaskanker die terugkeert en metastasizes is meer kans op lage rugpijn dan terugkerende kanker die nog niet verspreid veroorzaken.